maanantai 4. heinäkuuta 2011

Dinoja ja peuroja

Aika kevyt postaus tänään, mutta jospa kuosien ihanuus tasoittaisi tuotosten mielikuvituksettomuutta :-D

Pinkistä dinokankaasta piti tulla keskimmäiselle lapselle paita. Mutta Onni huomasi kankaan ja omi sen täysin itselleen. Tein sitten hälle hihattoman hellepäiviin. Saa nähä ketä jaksaa häiritä pinkki paita pojalla, kun vaan  ymmärtäisivät aikuiset pitää mölyt mahassa... Miuta ärsyttää suunnattomasti kun poika tykästyy johonkin ja sitten joku (lähes poikkeuksetta aikuinen) kommentoi jotain tosi hienoa siitä, minkä värisiä vaatteita saa pitää tytöt ja mitä pojat... Onni on ihan innoissaan tästä paidasta ja toivottavasti saa intonsa pitää :) Seuraavassa kuvassa lähiotosta tuosta kanttauksesta. Laitoin kaulukseen tuollain kääntämällä ja hihoihin eritavalla. Ei oikein järkevää tehä kahella tyylillä yhteen paitaan, mutta tein kuitenkin. Tuo on ihan trikoota minkä kanttasin ja ei kyllä juurikaan jousta. Toiminee kuitenkin jotenkin.


Vieläkö jaksatte kattoa kuvia lippiksistä :-D Yhen taas kuitenkin tein. On kiva kun tekee ihan hatusta noita, eli en käytä kaavoja, niin aina tulee snadisti erimallinen. Nytkin tuo lippa on vähän leveämpi kuin aiemmin. Ihanan ohkaista trikoota tuo peura-trikoo, oikea hellekelin hattu siis. Samaisesta kankaasta on leikattuna tunikakin, sen jos saisin vielä tällä viikolla ommeltua kasaankin. Tässä vielä perinteisesti sisäkuva hatusta. Tässähän näitä tällä erää. En kyllä ymmärrä, vaikka koko ajan ompelen jotain, niin miten mie onnistunkin hankkii uusia kankaita sitä tahtia, että kaapit ei tyhjene yhtään! Pitäs varmaan tehä kangaspaketteja ja laittaa vaikka myyntiin. Mutta kun ei raaski! Aina miettii, että jos vielä johonkin tarviaa...

Mirka

13 kommenttia:

 1. Mua kans ärsyttää tuo poikien ja tyttöjen vaatteisiin/väreihin jakaminen - ihanko kaikkien pitäs olla samanlaisia ja erilaisuutta ei suvaita... :(
  Samanlainen hamsteri täällä kans - miten nuo ei kulu nopsempaa nuo kankaat... :D

  VastaaPoista
 2. tosi ihana tuo lippis! Nuo bambit ovat kyllä suloisia.
  Kyllä nykypäivänä poika saa pukea pinkkiä, ilman, että (varsinkaan!) aikuiset ovat oikeutettuja kommentoimaan asiaa! Ja on kyllä ihana lohikäärmekuosi!

  VastaaPoista
 3. Ihana paita ja ihan passeli pojalle, tykkään! :) Tuo lippis on kanssa tosi kiva!

  VastaaPoista
 4. Voisin kyllä laittaa omallekin pojalle tuon hihattoman ja tuo kuvahan ei ole kovin tyttömäinen. Harmittaa, kun jotkut edelleen ajattelee, että pojilla saa olla vain tylsiä sinisiä vaatteita ja kaikki pirtsakat värit kuuluu vain tyttöjen vaatetukseen. Ja yleensä nämä ihmiset myös valistavat muita mielipiteistään :/

  VastaaPoista
 5. Hieno on paita. Eikä tuo kangas ympärilleen mitään kovin mielikuvituksellista kaipaa.

  Pinkkihän on ihan poikien suosikki tällä hetkellä, mitä ainakin teini-ikäisiin tulee. Kaikki muotitiedottomat voi pitää suunsa kiinni. ;)

  Tuon peuratrikoon kuvion olen mieltänyt jotenkin pienemmäksi... Hyvä tietää sen todellinen koko!

  VastaaPoista
 6. Minunkin mielestälapset saavat päättää mistä kankaasta vaatteensa haluavat olivat ne minkä värisiä tahansa.

  Ja lippis on ihana :)

  VastaaPoista
 7. Toivotaan että mitään tietämättömät osaa ptä suunsa kiinni!
  Ihan pusero ja mahtavaa että haluaa käyttää värejä :)

  Ja ihana hattu!

  Mä olen nyt ollut hankkimatta kankaita useamman kk ajan (vähän pakko, ku muutto tulos) ja saanut aika kivasti tuhottua kankaita. Vaan on noit silti :D, en mä ikinä pääse täst kangashamstrauksesta eroon ;)
  Nii ja niist ku on niiiin vaikea luopua, joskushan voi vaik tarvita....

  VastaaPoista
 8. Kiva paita pojalle ja peesaan täysin muitakin kommentoijia tyttö/poika värien suhteen...
  Ja mä oon kans niiiiiin kangashamsteri ja luopua en osaa...

  VastaaPoista
 9. Tuo on oikein ihana paita pikkupojalle! Tosi kurjaa, että aikuiset eivät osaa pitää suutansa kiinni ja opettavat helposti lapsillekin nuo tyttö/poikavärit. Ja sitten poikaparka saa kauheita traumoja kun joutuu kylässä juomaan pinkistä mukista =D (meillä tapahtunutta)

  VastaaPoista
 10. Näitä sinun ihanuuksia jaksaa aina vaan katsella!, todella ihana pojalle tuo dino hihaton. :)

  -Poikien tyyliin Mia-

  VastaaPoista
 11. Mulla on 3,5-vuotias poika, joka valitsee aina fuksiaa päällensä, jos vain mahdollista. Yksi suosikeista on myös peura-paita valkoisella pohjalla. Hän rakastaa kukkia, sydämiä, kimalletta ja kauniita värejä. 1-vuotiaasta lähtien häntä on "tytötelty" puistossa ja kaupoissa nimenomaan aikuisten taholta....Raivostuttavaa! Ihana tuo peura-lippis! Hatussa näyttää tosi hyvältä tuo vihreä pohja vaikka aiemmin en siihen tykästynytkään =)

  VastaaPoista
 12. Olet kyllä etevä tekemään noita lätsiä! Ja peurakuosi on kerrassaan valloittava.

  Varmasti on ihan Onnin oloinen tuo dinopaita. Itse ostin tässä hiljattain Otsolle vaaleanpuna-harmaan bodyn, koska siinä oli hauskoja krokoja ja koska se oli ihan Otson näköinen vaate. Meillä mies on vähän tavannut kuittailla kun on ollut pojalla punaisen sävyjä päällä, mutta alkaa sekin kai jo tottua kun ei viime aikoina ole enää kuulunut useinkaan mitään.

  VastaaPoista
 13. Meillä 4v sanoo vaan, ettei tykkää mustasta. Kaikki muut menee -ainakin piirustuksissa ym. Vaatteissa nyt "pakostakin" lähinnä ns. tyttävärejä.

  Joskus on tullut tilanteita, että jotkut lapset toteavat jonkin olevan vain poikien väri ja meidän tytöt vastaa, että mehän ei niitä värejä pojille anneta :D No joo, liekö kuinka kauan tepsii moinen "jekku" noille, jonka olen sanonut.

  Pitäiskin opetella tollanen lippis, kiva malli (parempi kuin kauppojen peruslipat).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!