keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kesäkelin vaatetusta vieläkin

Sen verran helteitä on edelleen, että vieläkin uskaltaa kesävaatteita ommella. Tosin seuraavaksi voisi kyllä jo alkaa miettiä tytöille kouluvaatetta, vaikkakaan ei niillä mistään mitään pulaa kyllä ole. Mutta jos jotain. Iteasiassa posti toi tänään ihania Tilda-kankaita ja niistä olisi tarkoitus jotain vaatetta ommella. On miulla yks Tilda-kirjakin, mutta ei ne jotensakin vaan nappaa. Iteasiassa voisin sen myydäkin jos ketä kiinnostaa, on joku ihan peruskirja (vertaa jouluTilda jne.).

Mutta jälleen asiaan. Onnille tein lopusta lohikäärmetrikoosta paidan. Siis paidasta piti tulla t-paita, mutta juttelin ystävän kanssa puhelimessa samalla kun ompelin, niin unohdin ommella hihat :-D Jeps, tämä voi onnistua vain miulta :-D Eli hihat oli pöydällä valmiina, käänteet peitetikillä ommeltuna mutta huomasinkin ne vasta siinä vaiheessa kun hiha-aukot oli jo kantattu resorilla... No, on noilla hihattomilla miltei enempi käyttöä. Shortsit on tehty ilman sivusaumoja ja tasku on vain ommeltu tuohon päälle. Ennen olen tehny sivusaumaan tuon taskun reunan, mutta kun en tykkää niistä sivusaumoista, niin testailin nyt tämmöstä tapaa.

muoks. Lisään tähän alkuun vielä pari kuvaa setistä käytössä:Seuraavat caprit/shortsit on seisonu ompelupöydällä ilman vyötäröresoria alkukesästä asti. Niihin kun ei tullu tehtyä taskuja, niin ajattelin jättää ompelematta kokonaan kun ei ne kelpaa. Näistähän tuo päälleommeltujen taskujen idea lähtikin. Eli housut oli muuten kasassa mutta vyötäröresori puuttui, niin vielä pystyi tehdä taskut. Suurta suosiota tää pilvikuosi ei pojan mielessä saavuttanut, mutta pitää kuitenkin. Seuraava kuva aika epäselvä, mutta yritin tuota tekniikkaa kuvata lähempääl vaan ei taida paljon tää kuva valaista asiaa. 


Pikkuhiljaa lienee olisi aika alkaa tehä muuta kuin shortseja ja capreja ja t-paitoja. Joten jospa seuraava postaus olisi jotain muuta. Heh, mutta huomatkaa, tämä postaus ei sisältänyt yhtään lippistä!

Mirka

9 kommenttia:

 1. Toi edellinn postaus jäänyt jostainsyystä hoksaamatta, siis niin söpö aasi!!! :)
  Ja tietty muutkin ompelukset ihania, mut kyl toi aasi vei sydämen <3
  Helteitä kyl riittää, sais loppua, minä en osaa nukkua, ku päivisin ahdistaa kuumuus ja iltasin sit ku viilenee niin oon taas virtaa täynnä :D:D

  VastaaPoista
 2. Sani, Kiitos! Ja juu se on herättäny lämpimiä tunteita monessa. Eli aika reppana tapaus :-D

  Mie odotan jo innolla kyllä vähän syksympää, tai edes semmosia järkeviä lämpimiä päiviä. Noh, aika aikaansa kutakin. Lopputalvesta sitä on jo ihan täys lumimassoja...

  VastaaPoista
 3. Ihanat shortsit ja hyvä idea se taskujen päälleompelu. Sivusaumattomat housut minunkin lempparit, kokeilisinko niitä taskuja?

  VastaaPoista
 4. tuo lohikäärme trikoo on kyllä niin ihanaa että mitä tahansa siitä tekeekään niin tuloskin on ihana :)

  VastaaPoista
 5. Mua taas ahdistaa kun en ole vielä ehtinyt tehdä mitään syksyä varten...kankaita kasat odottelemassa.

  VastaaPoista
 6. Söpöt on taas ompelukset. Lohikäärme taskut ja saumattomat housut :)

  VastaaPoista
 7. Ihana lohikäärmesetti! Iltasanomien otkikot huusi hellettä lokakuulle asti joten varmasti hihattomia vielä tarvitaan :). Mutta kyllähän väkisin elokuulle mentäessä mieli kääntyy syysvaatteisiin. Minulle tulossa saksasta kankaita joista on tarkotus ommella kouluvaatteita syksyyn.

  VastaaPoista
 8. Ihania, tykkään erityisesti tuosta lohikäärmesetistä!! Osaat kyllä ommella tosi siistejä taskuja, ilmeisesti olet hyvin saanut niihin harjoitusta ;) Meilläkin kovasti taskuista tykättäis, olen vaan niin laiska niitä tekemään...

  VastaaPoista
 9. Tosi pirtee tuo lohikäärme setti, tykkään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!