sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Viikon kangasvähennykset (ja lisäykset...)

Viikon aikana olen sarjana aina jossain välissä yrittänyt jotain tehdä. Aikaa ei ole liiemmilti ylimääräistä ollut, mutta kyllä sitä ehtii aina vähän jos haluaa :)

Esikoinen on pitkään halunnut norsutrikoosta itselleen tunikaa. Vihdoin se on valmis. Tosin, kangas ei riittänytkään täyspitkiin hihoihin, niin ei tää vielä käyttöön pääsee. Nappilistassa kävi joku kämmi ja se ei ole keskellä, mutta ei menoa haittaa!


Ihana sydävelour on odottanut hetkeä, että keksin siitä jotain tehtävää. No, ihan peruspaidaksi nappilistalla tuo muokkautui. Keskimmäiselle lapsukaiselle. Vielä kangasta jäi jäljellekin ja yritän miettiä mitä keksisi siitä. Kummallekin tytölle olen ehdottanut housuja tuosta kankaasta, vaan kuulema ihan jurpon näköinen kangas jos housuiksi tekee...  Ei miusta!


Onnimies sai örkkimörrkipaidan. Kangas ostettu FB:n kangashamstereista. Aika kiva kuosi. Sitäkin jäi vielä jäljelle ja saa nähä vieläkö siitä jotain keksisi. 


Metsolan perusfroteepaidat on miusta kivan näköisiä. Siitä tuo idea nyt sitten lähti. Ensin meinasin tehä mustat froteehousut, mutta Saksanmaalta tilattu joustofrotee ei ole kovin jämäkkää, joten lienee parempi paitaan. Veikkaan, että housuihin tulisi polvipussit aika nopsaan. Eli ihan perusmustafroteepaita, käy kirjavien alaosien kaveriksi. 


Niskalapun paikalle trikookankaasta lappu, ei nyt mikään kummonen juttu, mutta osaapahan ukkeli laittaa paitansa oikeinpäin päälle. 


Esikoinen ei suostu pitämään villakerrastoja, joten tein nyt hihattoman villapaidan, jos tuo menisi päällipaidan alle lämmittämään. Nuoremmat muksut pitänykin ihan syntymästä asti erilaisia villakerrastoja, jostain syystä esikoinen ei ole koskaan tykänny. Sitten ihan pika-pikaompelus. Tosi pitkään kaapissa lojunu Nanson (?) muumipaita. Hihoista haarakiilojen kanssa tuli yöhousut. Etuosa kaksinkertaista trikoota. Lopuista kankaista tulee kaulureita, en vaan jaksanu enää alkaa niitä ompelee kasaa kun olisi pitäny fleecet ettiä jostain laatikkojen kätköistä...


Tässähän näitä. Vähän sain kankaita ommeltua vaatteiksi. Tosin tilanne kyllä kestää balanssissa koska maailmalta on tulossa superihania retrokankaita ja vähän kaikkea muutakin, paketillinen ;) 

Mirka

9 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkerana taas! Ihania ovat kaikki :) Norsutrikoo näyttääkin tosi kivalta isommassa paidassa, jotenkin kuosi ei ole sytyttänyt, mutta tuossa näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa tuosta norsukuosista, hienosti olet laittanut kangasta vaatteeksi ja aika upea kuvausstudio sinulla - viileä kenties?

  VastaaPoista
 3. Mukavia ompeluksia! Ja edellisen postauksen koirat myös hauskoja! :)

  VastaaPoista
 4. Mukavia juttuja taas ja tu hihoista housut tosi kiva..taidampa ollakkin ideavarkaissa ;)

  VastaaPoista
 5. Ansku; kiitos :) Tuon koko lienee joku 140/146. Aika mutu-tuntumalla tulee tehtyä noita, en ole jaksanu piirtää kaavoja oikeissa koissa... :-D

  Ikuinen vauvakuume; kiitos! Hmm... vähän joo oli viileä studio, taisi olla kuvaushetkellä n. -25 astetta ;)

  Hanna; kiitos! Muksutkin on tykänny. Pojallakin oli viikon päiväkodissa koira unikaverina, vaikka kaveri oli sitä "ihan tyhmäksi haukkunukin". No, loppuviikosta oli saanu päiväkodin Smurffin unikaveriksi, niin koira tuli taas kotiin :)

  Pikkupikkuriikki; kiitos! Ennen pystyi Onnille tehä pelkästään hihoista housut, mutta nyt joutuu jo vähän tuota kiilaosaa laittamaan, kun ovat muutoin turhan kaposat :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja ja ilmeikkäitä paitoja! Hyvä keksintö toi trikoolappu niskaan, ei varmaan kutita ja raavi samalla tavalla kuin kaupan laput :)

  VastaaPoista
 7. ihania!
  meil taas koht 3v pitää merkkilappujen olla ehdottomasti edessä :D, joten tääl käytetään ahkerasti mm. satiini ruusuja (jotka kohta loppuu).

  VastaaPoista
 8. Tästä taisi tulla mun vakivierailupaikka. Paketti ei ole kuin pienen kopiopaperilaatikon kokoinen... Eihän siihen edes mahdu paljon mitään... Pitää vielä tänään pakata ne kunnolla ensin muovipussiin että mahtuvat paremmin, sitten teipata laatikko kunnolla kiinni. Ja sitten postiin! Mielenkiinnolla odotan, mitä saat hyvin marinoituneista aarteistani aikaan:)

  terv. Tiina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!