sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Koiria ja hilepöksyt

Tytöt halusivat eilen ommella jotain. Jonkun pehmolelun. Joskus kirppikseltä löytynyt pehmoeläinkirja pääsi taas käyttöön. Ajatus oli, että tytöt olisivat itse tehneet alusta loppuun, mutta mitähän siinä taas kävikään, että mie ne kaikki tein. Mutta tytöt oli mukana kuitenkin! Ja valitsivat kankaat. Kolmas koira oli sitten ns. miun versio, mikä meni Onnille. Onni valitsi silmät...


Selvästi näkyy kyllä ompelujärjestys... Eli tuo pilkullinen, Onnin koira, oli eka. Se meni kohilleen. Toisen, eli esikoisen koiran kohalla sitä luuli jo menevän ihan rutiinilla. Siitä tuli vähän muotopuoli... Viimeinen on keskimmäisen, eli tuo harmaa pinkillä tehosteella. Siihen olen jo tyytyväinen, kaiken napakimman näköinen otus tuli siitä. Vanua olisi saanu käyttää vähän anteliaammin, mutta nyt nuo on semmosia vähän lutusia. 


Ylläolevasta kuvasta näkyy hyvin nuo Onnin valitsemat silmät pilkkukoiralleen :-D On vähän pullukat silmät koiruudella.Ja mistä kaavat tuli otettua, on siis tuo "Ompele pehmoeläimiä" -kirja (Karin Neuschütz). Siinä on kivoja simppleitä ohjeita. 


Kaavat ovat näin helposti kirjan sivuilla, ei tarvitse etsiä oikeaa kaavaa viivasokkelosta.


Ompelun lopuksi hurautin keskimmäiselle kimalleleggarit. Esikoiselle tein viime viikonloppuna samanlaiset. Esikoinen valitsi tuon kankaan Eurokankaan kilolaarista ja kivasti riitti kaksiin leggareihin pala. 


Muutakin ommeltavaa olisi ollut, mutta kaikissa koneissa on nyt mustat langat, niin pitää yrittää ensin miettiä enempi noita tummia ompeluita, kun en yhtään tykkää langoittamisista. 

Kirpakkaa pakkaspäivää 

Mirka

4 kommenttia:

 1. Tosi ihania hauvoja! Tuo kirja täytyykin metsästää jostain. :) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Ihania koiria! Tuo on muuten tosi kiva kirja, joskus ompelin pupuja kirjan ohjeella. Tosi selkeät ja helpot ohjeet. Samaa mieltä, joskus ompelut kaatuu juurikin vääriin lankoihin :D

  VastaaPoista
 3. Hassua, mä satuin juuri viikonloppuna ompelemaan samasta kirjasta norsuja - mulla tosin ei ole tuota kirjaa vaan pelkästään norsujen ohje. Muistelen että siinä olisi myös tosi leikkisän näköinen kissan ohje.
  Suloisia nuo koirat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!