sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kaverisynttäreille ja lämpörukkaset

Keskimmäisellä on tänään kaverin synttärit. Lahjat meillä on monesti itsetehtyjä, niin tälläkin kertaa :) Tyttö on hyvinkin tuttu, kun asutaan ihan vierekkäin, niin jotenkin helpompi silloin tehdäkin kun tuntee lapsen. Kuulin, että synttärilahjaksi tulee kännykkä, niin tein kännykkäpussin. Sitten käytännöllistä puolta kauluri, nää isommat muksut kun ei enää ehkä niin mielissään kypärämyssyä laita, niin kaulurilla saadaan kaula lämpöiseksi.


Laitoin pussukkaan nauhaan kiinnityksen pienellä KAM-nepillä, en uskaltanu ns. kiinteää nauhaa laittaa. 


Kaulurissa on toinen puoli luonnonvalkoinen fleece. 

Esikoisella ei ole kuin yhdet miun ompelemat teddyvuoriset rukkaset. Jotain kuluneempia kaupan versioita löytyy. Nyt vihdoin sain tehtyä toiset lämpörukkaset. Eilen kangaskaupassa käydessäni unohdin ostaa teddyä, mutta onneksi löytyi viime talven jäljiltä tuota harmaata karvakangasta. Näyttäs olevan ihan jees vuoreksi. Tosin en tiiä kuin mahtavasti karvat tarttuu käsiin jos kädet hikoaa... No, sen näkee sitten käytössä. Mutta pehmoiselle ne tuntuu, nuoremmat muksut ilmoittivat samantien, että he haluaa samanlaiset.

Ulkopinta on siis ihan perus br-pul-kangasta. Nyt käyttäjäkokemusten perusteella ompelin pul-kankaat saumurilla. Saumuri sen verran paremmin pitää tiiviinä saumat (vrt. ompelukone). Aluksi käytin siis vain ompelukonetta ompeluun ja saumat ei todella ole tiiviit. Saumuri tekee kahdessa rivissä suoran tikin ja vielä huolittelee ylijäämätkin yhteen, niin tyttöjen mukaan saumuroidut rukkaset pitää aika hyvin kosteuden ulkopuolella. Saumateippiä piti kokeilla, mutta enpäs muistanu sitä(kään) ostaa.Tässäpäs taitaakin olla tämän viikonlopun ompelut. Nyt odottelemaan kohta saapuvaa ystävää vieraisille :)

Mirka

4 kommenttia:

  1. No voi vitsit että on ihanat hanskat! Mulla roikkuu sama homma listoilla, kaava tarvis kehitellä ensin.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo pussukka. Mun täytyis itselle tehdä kännykkäpussi. Joku tuommoinen olis söpö. :)

    VastaaPoista
  3. Itsetehdyt lahjat on just parhaita :) Siskolle ompelin joululahjaksi pussukan ja nyt tuli jo lisätilausta isommasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!