lauantai 19. tammikuuta 2013

Lahjoja ja housuja, lyhyitä ja pitkiä

Tytöillä on tässä vuodenvaihteen jälkeen useammat synttärit ja nyt on lahjoiksi lähtenyt talvihattuja. Ulkopinta velouria, sisäpinta fleeceä ja hatun päässä tupsukka. Hattu on lörppömallia.

Uusimmassa Ottobressa oli kaavat boxereille. Hetihän niitä piti kokeilla, kokona on 110cm ja mielestäni vastaa hyvin kokoaan. Tosi kivasti saa noita pikkutilkkuja käytettyä! Toisetkin tein, mutta niistä ei ole kuvaa. Ja todennäköisesti teen aika monet lisääkin, kaava on hyvä!
Päällitikkaukset on tehty ihan Janomen jollakin tikillä, vastaa aika kivasti peitetikkiä. Lahkeensuut ajelin kuitenki peitetikkikoneella. Nuo muut saumat oli sen vuoksi mukavampi ajaa ompelukoneella, kun peitetikki ei aina tykkää paksuista saumoista...


Poika valitsi itse, että norsu-interlockista tehdään housut. Paitaankin olisi riittänyt matskut, mutta housut halusi. Nuo meneekin vaikka jumppatunnilla päikkärissä, tai muuten vain keväällä/kesällä ohuempina housuina. Ite tykkään väreistä, kuten poikakin! Lahjeresorit on ihan vaan trikoota. Näissäkin on haarasaumat ommeltu ompelukoneen tikillä. Tuohan on vähän kuin siksak, mutta tekee sivuun vielä suoraa tikkiä. Pitäisi joskus noita kymmeniä ompeleita kokeilla muutoinkin! Monta kivaa ommelta jää varmasti käyttämättä kun sitä aina vain käyttää niitä tuttuja ja turvallisia!


-miku-

3 kommenttia:

  1. :) samoja boksereita väsäilin tänään. Sinun vinkkisi ompelukoneen ompeleesta onkin hyvä. Kokeilen sitä, sillä Pfaffin coverlock 3 on aika arvaamaton ompelija (en osaa). Tänään kyllä ompeli nätisti, mutta koneen käyttäjä ei saanut saumoja suoraan päältä tikatessa.

    VastaaPoista
  2. kivoja!! Pitäskin löytää joku kiva pikkari kaava ja kokeilla tuota sauma tikkaus vinkkiä, mulla kun ei peittaria oo ollenkaan... =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!