lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tunika itselle ja 10 minuutin farkut

Tein ensin harjoitusversion ei-niin-mieleisestä kankaasta. Tein suoraan 36-kokoisten kaavojen mukaan. Ja tuli iso! Ottobren woman-kaavoista tuli just miun suosikit! Olen siis niiden mitoitusten mukaan xs-kokoinen :D En kylläkään jaksanut alkaa uusia kaavoja piirtää, otin sieltä täältä vaan mittoja pienemmäksi. Etu- ja takaosan yläkappaleita lyhensin vähän, leveydestä otin myös pois jonkun verran. Takayläosan ja taka-alaosan liitin yhteen ja kavensin myös. Etualaosasta otin vekit pois ja vaan venytin kohilleen. Eli aikalailla muokkasin tuota kaavaa, ennenkuin aloin näistä kunnon kankaista ompelee. Ihan kiva tästä tulikin, uskoisin, että tulee käytettyä. Noissa kuvissa ei vielä ole huolittelutikkauksia tehty, eli pikkasen vielä siistiytyi illan aikana tuosta.

Tunikan alla olevat leggarit ompelin jo viime kesänä.

Kaava on siis Ottobre Woman 5/2012. Meinasin jo tilata Onion 2035 -kaavan, mutta enpä taida tarvita, kun tuostakin muokkailemalla sai ihan kivan :)
Ja sivusauman merkkiin vielä pieni yksityiskohta, metalinen sydänmerkki. 


Pojalle tein yksi päivä 10 minuutin housut. Eli kirpulta HM:n ohkastakin ohkasemmat naisten farkut, kokoa 38. Nips-naps, lahkeista pojalle housun kaavoilla housut, haarasauma saumurilla ja päällitikkaukseslla ja resoripaikalleen. Housut valmiit! Eli alkuperäisistä housuista on hyödynnetty lahjekumpparit, sisä- sekä ulkosaumat! Nopeaa ja helppoa :)
-miku-


6 kommenttia:

 1. Oi tuota tunikan kaavaa pitäisikin kokeilla, tahtoisin juuri tuon mallisen :)

  VastaaPoista
 2. Juu pienillä muokkauksilla siitä saa kyllä kivan! Kuvasta ei oikein näy, mutta rintojen alla on muutamat muoto-ompeleet, ei jää niin yöpuvun näköiseksi :) tykkään itsekin, tuossa olisi jo pari muutakin kangasta, mitkä pitäisi tunikoiksi pyöräyttää :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä :) Sydänmerkki on hieno!

  VastaaPoista
 4. Kiva tunika ja erittäin upeat farkut!!!

  VastaaPoista
 5. Todella kiva tuo sinun tunikasi! Kauniit värit. Ja kivat nuo farkut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!