sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Spidermantakki kosteaan ja koleaan syksyyn

Poika näki (kun näytin :D) kuvan Villa Kianan spidermantakista ja semmoista toivoi. Tilasin Kangaskapinasta spiderman br-pulia ja sinistä fleeceä. Ja takkihan tuosta tänään syntyi.

Olen LÄHES tyytyväinen. Mutta aina, siis lähestulkoon!! aina minun ongelmana on nuo hupun ja vetoketjun liitokset. Niin nytkin. Noudatin kaavoja, omasta mielestäni ihan täysin. Vaan tuskinpa, koska lopputulos on tuo :( Eli huppuun ja kaulukseen piti tulla tarroilla kiinnitettävät lipareet vaan eihän nuo riittäneet mihinkään lipareisiin!! Täsmälleen takin kauluksen pituisia oli kaikki. Jotain tössin. Liekö kaavanmuokkausen aikaansaannosta... No, katotaan teenkö asialle enempää. Aivan varmasti joku muu purkaisi ja tekisi uusiksi. Minä en. Korkeintaan voin jotain patenttia tuohon miettiä, jos jaksan. Meneehän tuo noinkin, kaulurin kanssa. Ärsyttää vaan, kun ei tullut mittailtua yhtään ennen ompelua vaan luotin leikkaamiini paloihin. Njääh.

Mutta asiaan. Eli ulkopinta on br-pulia, pitää vettä. Saumoja en todella alkanut teippaamaan, eli kaatosateen takki ei ole. Mutta tihkun varmasti pitää. Hihansuissa leveät kumpparit. Huppu neppareilla kiinni (neppilistassakin voi nähdä ongelman...).

Olen siis innoissani, mutta samaan aikaan itseeni ärsyyntynyt :DSiinähän se. Ihan jees kuitenkin :)

päivitys 29.10. Takki on ihan pojan ykköstakki. Tuo kauluksen ärsytyskin laantui täysin, kun se olikin hyvä juttu! Eli poikaa ei ahdista tuo kaulus, koska se ei ole liian tiukka. Kauluria tai puffia käyttää muutoinkin kylmässä kelissä (kun muut takit on siis aina yläreunasta auki, ettei purista). Eli varsin tyytyväinen olen :) Seuraava jo suunnitelmissa.

-miku-

9 kommenttia:

 1. Hieno on takki, vaikkei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno takki! Taisi saajakin tykätä :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno takki, kelpais meilläkin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Heluna, Elina ja Aatsipoppa :)

  Juu, kyllä tuo poika tykkäsi onneksi. Ja itseasiassa tänään ei enää itseäkään tuo kaulus harmittanut. Eihän siinä loppupelissä ole muuta kuin, että on avoin. Eli kun sinistä fleeceä jäi, teen siitä kaulurin. Ja tadaa, ongelma ratkaistu! Seuraavaan takkiin sitten huomioin vähän enemmän tuota kaulushommaa ja tsekkaan, että onko kaavoissa käynyt kämmi :)

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli tästä, ja on erinäköinen kuin meidän ukon takki :)

  VastaaPoista
 6. entä jos ratkoo tuon toisen hupun sivun pikkupätkän ja ompelee sinne väliin sellaisen jatkopidennyksen joka kiinnittyy tuohon toiseen puoleen? joskus olen nähnyt sellaisen kaupan takissa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon :)

  Tuota jatkopalan laittoa mietinkin, mutta kovassa käytössä noinkin niin antaa olla :). Seuraavassa tehtävä superpitkät lipareet mitkä lyhentää sopiviksi!

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuon ihan takiksi tunnistaa. :) Ompelija itse vain näkee ne virheet. Ja meillä tuollainen kaulus olisi just hyvä, koska poika ei tykkää että vetskari vedetään ylös asti. Ostotakeissa ja -haalareissa on ihan turhaan ne kaikki hienot kaulusviritelmät kun auki ne pitää aina kuitenkin jättää...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!