sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Sitä ja tätä

Laitetaas taas yhteen postaukseen vähän enemmän :) Tän viikon ompeluita siis, ei kaikki kylläkään... Heti muistui mieleen, että ainakin yhet limenvihreät velourhousut jäi kuvaamatta. Mutta eiköhän näissäkin nyt jotain ole.  Pari paitaa ja yöpuku. Ja kappas! Onnille ei tällä kertaa mitään. Tyttövoittoinen postaus siis.

Ikasyrilta tilattu pilvikangas on ihanaa!!! Mie tykkään!!! Tuota on vielä toisessa värissäkin miulla ja sitten viidakkoista. Pilvipaita on toteutettu uusimman Ottobre-lehden yöpaidan kaavalla. Mie noista raglahihoista tykkään. Ja kainalosaumat ajettu päältä peitetikillä, kolmineulaisella. Litistää saumat ja antaa näköä :) Koko 110cm.




Kissapaidan kangas on Hilcon trikoota, aikasta ohkaista semmoista. En oikein tiiä voiko tuota päiväpaitana pitää vai onko liian yöpukumainen? Toisaalta, limet housut niin piristyy kummasti kokonaisuus. Vai? Kaava sama kun pilvipaidassa kuten kokokin.




Yöpuku jälleen Ottobren uusimmasta numerosta. Pitkäyömekko ja koko n.120cm. Kangas Nanson raitatrikoota. Kivan tuntuista, hyvin laskeutuvaa ja paljon venyvää!



Parit kypärämyssytkin tuli tehtyä, keskimmäinen neiti ihastui omaansa, mutta esikoinen (ekaluokkalainen) korrektisti sanoi, että tykkään kyllä, mutta väri ja malli ei ole ihan mieleinen :-D No, jos tän antaa sitten lahjaksi tai laittaa myyntiin. Koko on n.52cm:seen päähän hyvä.



Viimeisenä vaan yks tuommonen Kimperi-tyylinen Nanson trikoosta ommeltu hattu kevääksi. Sattu olemaan just tuommonen suiro, niin en viittiny jättää lojumaan ja keväällä kuitenkin taas kiva sitten saada uusia hattuja käyttöön :)




Viimeisenä vielä vähän Onni-juttua. Onnihan on hyvin allerginen pieni poika (kuten meillä on tytötkin olleet pienenä, miulta perittyä) ja nyt on aivan upeeta ja mahtavaa kun maitotuotteita pystyy vähän syömään!! Jos puuroon laittaa oikeaa maitoa (riisimaito on käytössä) niin seuraavan yön raapii ihonsa verille ja itkee ja on levoton, mutta juusto käy jo aikasta hyvin. Ja uusimpana naminami-vanukas! Voi jestas mitä herkkua kaverille, eikä nyt ole pahempaa tullut noista! Vähän iho rikki, mutta se on niin pientä verrattuna siihen nautintoon <3 Vielä jos saataisiin kananmuna ja viljat ruokavalioon, ees osin, niin tää elämähän ois jo liian helppoa :-D Onnilla ja keskimmäisellä (kuten miullakin) on siis vielä noihen lisäksi vaikeahkot astmat, eli ikävä kyllä myös Onnilla on joka päivä useammat lääkkeet käytössä. Mutta ei se vauhtiveikon vauhtia onneksi hidasta :-D







Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille blogin lukijoille :)

13 kommenttia:

  1. Toi pilvipaita on syötävän suloinen! <3
    Muutkin suloisia.

    VastaaPoista
  2. Onpas taas kivoja ompeluksia :)

    Oletko pessyt tuota pilvikangasta? Kutistuuko ja / tai haalistuuko? Minulla on pilvikangasta kolmessa värissä ja mietin että pesisinkö ennen ompelua?!

    Mitä kangasta kypärämyssy on? Onko ihan trikoota vai froteeta?

    VastaaPoista
  3. Oletpas sinä ehtinyt paljon!! Ja ihania ompeluksia :) Kivaa kangasta nuo kypärämyssyt. Ja kissatrikookin on suloinen, eikä mitenkään yöpaitamainen ainakaan minun mielestäni.

    Ikäviä noi allergiat, meillä vaivaa atooppinen ihottuma, ja kyllä välillä raavitaan verille.. Tietäisipä vain mitä ruoka-aineita tulisi välttää..

    VastaaPoista
  4. Lauruska, kiitos :) Yritän tänään saaha siulle postia vielä laitettua!!

    Mar3ngi; mie en ikävä kyllä osaa sanoa mitään tuon kankaan käyttäytymiseen pesussa :( Se on välittömästi postista hakemisen jälkeen pilkottu ja ommeltu kasaan :-D Toivotaan, että ei kauheesti muutu. Kypärämyssy on interlock-trikoota, eli semmosta vähän paksumpaa, kuten on tuo pilvikangaskin :)

    Ansku; kiitos kommentista, se riitti siihen, että kissapaita tulee päivävaatteeksi :)

    Joo, nuo allergiat ja astmat joskus ottaa aika kovin päähän, mutta suurimmaksi osaksi ne vaan on arkea. Mie olen ite ollu tämmönen ihan vauvasta asti joten ei uutta. Ja toisaalta, kaikilla lapsilla kaksi ekaa vuotta on ollu vaikeeta, tai siis keskimäärin 10 ruoka-aineella menty (puolen vuoden jälkeen) ja kaikenmoiset imetysdietit on tuttuja ja ja ja... Onnilla esim. kaura aiheutti 2v-sairaalakäynnillä selkeän reaktion jo teelusikallisesta. No, mutta esikoisellakin tosi paha maitoallergia hävisi kuin tuhkatuuleen kun 4,5vuotiaana testattiin! Eli vuotta aiemmin riitti (sairaalassa) pisara reaktioon, ja sitten sietikin mielin määrin! Jospa Onnillakin ens kesänä kävisi niin, että viljat kävisi ihan täysin!!

    VastaaPoista
  5. Täällä samaa mieltä että kissapaita päiväkäyttöön vain :). "liian hieno" se on yöpaidaksi! :D

    VastaaPoista
  6. Hienoja, varsinkin pilvipaita! Jännityksellä odotan omaa pakettiani saapuvaksi... Eikö tota kangasta tarvii pestä ennen leikkausta vai etkä vaan malttanut? =)

    VastaaPoista
  7. Meilläkin joudutaan edelleen välttämään maitoproteiinia, vaikka esikoinen on jo pian 6 vuotta. Sanoivat, että vuoden välein kokeillaan, useammin ei juuri kannata. Syksy on vakiintunut siksi ajankohdaksi. Tänä vuonna meinattiin jo innostua, että nyt se passaa, mutta tuli ne oireet kuitenkin, vaikkakin pienellä viiveellä. Pieni annos päivässä jätettiin toistaiseksi kokeilumielessä. Saa nähdä, missä raja kulkee. Kunpa edes vähän sietäisi. Se kun on tosiaan aika liikuttavaa, kuinka herkulle se juusto, jugurtti tai muu maitotuote voi maistua, kun se ei ole arkipäivää... Mutta meillä vain vähän noita vältettäviä. Monen allergian kanssa on varmasti kovasti eri juttu, vaikka kyllähän sitä tietysti siihenkin rutiinit löytyy...

    Ihania ompeluksia sinulla muuten taas täällä vino pino :)

    VastaaPoista
  8. Paljon olet saanut ompeluksia tehtyä! Ja ihania! Nuo lakit on kyllä nätistä kankaasta tehty! Mistä tuo nanson kangas on ostettu?

    VastaaPoista
  9. Voi, minä odotan jo omia kankaita saapuvaksi.. Kun vaan osaisi noin hienosti kuin sinä! ;o)
    Mutta ehkä sitä oppii, kun kovasti treenaa..

    VastaaPoista
  10. Vitsit olet ahkera!!! Ihania olet tehnyt. Tuota pilvikangasta on pakko saada! Ihanan onnellinen ilme pikku miehellä herkkua syödessä :)

    VastaaPoista
  11. Kurkkimassa ja ihastelemassa siun ompeluksia :)
    Kovin oli taas ihania juttuja <3

    Terkuin: Tiina.S

    VastaaPoista
  12. Tulin vielä kiittämään kauniista sanoistasi ja kertomaan, että fanitan takas! :)

    VastaaPoista
  13. voi että tuo on ihanaa tuo pilvikangas!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!