maanantai 29. marraskuuta 2010

apiloita ja hiirulaisia, kera pallukoiden

Kyllä taas runosuoni on vauhdissa kun postauksen nimeä miettii... Noh, mutta se ei ehken ole tärkein asia. Viikon aikana jokusen ompeluksen olen tehny ja niistä jokusen laitan tännekin. Ja tällä kertaa ei kaikki pääse, koska miulla on menossa joku kuinka-tössin-hattujen-ompelun -kausi. Hohhoijaa. Noh, mutta jotain käyttökelpoistakin syntynyt. Iteasiassa just muistin, että pari kokeiluhattua jäi kuvaamatta vaikka ne ihan jotenkuten onnistuikin, toinen hiippamallinen ja toinen myssymallinen, siis semmonen kypärämyssymallinen. Viime talvena Pikkuriikki-blogissa oli iiihana Kivatin kypärähatun mallilla tehty hattu ja siitä asti se on vaivannut mieltä. Siis, että pitäisi tehä. Nyt tein kaavan ja kokeilukappaleen. Pientä lisäfiksausta ja kaava on hyvä. Mutta nyt siis asiaan!

Vihdoin miekin sain takkukarvaa! MakaMarrin Anna vinkkasikin, että ihan mein paikallisesta Eurokankaasta löytyy tuota. Oli tuota harmaata ja sitten vaalean ruskeaa, siis semmosta aikasta vaaleeta, kinuskin väristä. Tosin joutuu vissiin sitä kuitenkin käydä vielä tsekkaas, vaikka tällä kertaa en ostanukaan. Onnille tein hiirihatun. Ohjetta vähän kattelin RuttuNutulta ja vähän reilun onnistuin tekemään. Toisaalta, ei mene silmille tai muutakaan, eli toimii. Onnilla näitä pörröjä piisaa... Tän lisäksi on vähän saman tyylinen, ostettu, susihattu (Onni nimesi näin), Riihipeikon sininen porkkanahattu ja aivan valloittava Tintun Jekku, eli ihan kuin varis.




Kuvasarja otettu tänään lenkillä. Onni meni aina piiloon kun yritin räpsiä kuvaa ja eihän ne oikein onnistunu. Noista iteasiassa kyllä näkyykin, että on vähän reilu, mutta ei vauhtia hidasta. Heh, ja vaunufriikit huomannee tosi hienosti yhdistetyn camo-kuosisen Emmaljungan jalkapeitteen musta-harmaisiin Ceroxeihin :-D

Ensimmäinen ompelu takkukarvasta oli hattunen keskimmäiselle. Se meni ihan piloille! Siis sisävuoresta tuli liian pieni. No leikkasin vuoresta lakiosan sitten pois... Eli nyt tuo fleece ei mene ihan ylös asti. On kyllä ihan lämmin, etenkin alusmyssyn kera.




Metsolalta kun tilasin kankaita, tuli sieltä myös Cloveria. Punaisesta tuli esikoiselle paita (mistä ei ole kuvaa) sekä keskimmäiselle hame. Ruskeasta tein Onnille paidan. Mistä Onni tuumasi taas "hyi mikä paita"... No, kyllä hää sitä kuitenkin pitää ;-)




Onni sai myös oranssit joustofroteehousut. 

Hatturumba jatkui edelleen ja Eurokankaan pallukkafleecestä tein esikoiselle hatun. Sisäpinta mustaa velouria, mikä sekin on väärään suuntaan leikattuna kun ei miulla mustaa sitten ollukaan kaapissa kun tuommonen suiro. Edessä ystävän virkkaama kukkanen :) Voi kun osaiskin tehä noita kukkasia. Just hyviä noihin hattuihin kun ei ole liian paksut vaikka tulisi kypärä päälle.



Ihanan raikkaita pakkaspäiviä teille kaikille!


13 kommenttia:

  1. Voi kuinka kivoja ompeluksia! Nuo karvahatut on tosi hauskan näköisiä! :)

    VastaaPoista
  2. Voi mahoton miten sie oo nopea ja aikaansaava! Itse tuntuu, ettei mikään meinaa tulla valmiksi eikä mitään saa aikaiseksi...josko taas jossain välissä :)

    Ihania ompeluksia ja suloisia hattuja <3 Noissa karvaisissa kelpaakin nyt ulkoilla noilla pakkasilla.

    VastaaPoista
  3. Ihania oot tehnyt. Ja minä kyllä virkkaan noita kukkasia ihan niin paljon kuin vain haluat. :-D

    VastaaPoista
  4. Ihania taas kaikki! Varsinkin nuo karvahatut. Itekki meinasin tuon tyylisen tehä, mutta ostin sitten sikakalliin fredriksonin lakin kirpparilta...

    VastaaPoista
  5. Hienoja juttuja olet tehnyt. Ja lohduttavaa kuulla ettei aina muillakaan kaikki suju=) Itsekkin just tein neljä ompelusta, joista jokaiseen tuli joku vika, ja kylläpä tympäs!

    VastaaPoista
  6. Ihania pipoja, tykkään noista karvasista :) Pitäis omallekkin tehdä.
    Täältä löytyy todella helppo ohje noille virkatuille kukille, jopa minäkin opin :D
    http://maaretinsivut.blogspot.com/2009/02/virkattu-kukka-ohje.html

    VastaaPoista
  7. voi kuinka ihania kaikkeja oot tehny...jostain jos löytyis tuota karvaa vaalean punaisena tai mielummin vaalean lilana ni haluisin...

    VastaaPoista
  8. Mistä sä tilasit niitä merkkejä tuolla hinnalla? Olen miettinyt jos noiden olemassa olevien Cutien merkkien lisäksi/loputtua tilaisin jostain muualta vaihteeksi.

    VastaaPoista
  9. Ihanuuksia karvamyssyköitä ja muutkin taasen niin suloisia ompeluksia. :)

    VastaaPoista
  10. Moikka :)

    Piiitkästä aikaa kurkkimassa teidän kuulumisia. Tulit mieleen tänään, kun otettiin tänään pienemmälle net siun ompelemat mustat joustofrotee pöksyt käyttöön. Reilut vielä, mutta hyvin pystyy jo käyttämään. JA NIIN HYVÄT JALASSA! Kun oikeasti pysyvät napakasti jalassa :)

    Ihania ompeluksia ja tosi söpöisiä kuvia pörröhattuisesta Onnista <3

    Terkuin:Tiina.S

    VastaaPoista
  11. Ihanat noi karvapipot!!
    Saisko sulta ohjetta karvapipon tekoon :)
    Olis kiva tehdä aikuisellekkin karvapipo korvaläpillä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!