keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

kettutakki ja dinohattu, taas...

Vihdoinkin sai mein Onnimies oman kettutakkinsa! Hää kun on kuulema kettupoika :-D Ja tuo sai alkunsa siitä kun ostin Onnille Fredrikssonin häntähatun, minkä Onni nimesi kettuhatuksi ja sitä kautta Onnista tuli kettupoika :-D Iteasiassa ostin jo valmiiksi ommeltunakin yhen tämmösen kettutakin, mutta se oli miun makuun liian tyttömäinen (A-linjainen) niin se takki matkusti pikkuserkun tytölle ja miulle esikoisen kummi lähetti piiiiiiitkän pätkän Ikean kangasta. Ja nyt siis on eka takki valmis. Ihan ongelmitta ei onnistunu kun joku ei muistanu, että tuo Ottobren iänikuisen vanha kaava ei toimi sellasenaan... No, kyllä tuo nyt käyttöön tulee kuitenkin :)

En päiväsaikaan saa kuvattua ja en malttanu odottaa viikonloppuun kuvatakseni, siksi kuvat on salamalla otettuja. Tästä viimeisestä ei taida kyllä saada selvää, mutta hupussa pienenä yksityiskohtana on tuommonen puinen pallukka nauhassa roikkumassa. Ei tuolla mitään tarkoitusta ole, kunhan nyt laitoin :-D

Eilen tein myös yhden dinohatun, mutta siitä ei nyt tullut kuvaa otettua. On samanlainen kuin se minkä postasin edelliseen, eli turkoosi missä on harmaat heltat. Tänään sitten vihdoin tein keskimmäiselle hänen toivoman pinkki-vaaleanpunaisen hatun. Kuvat otettu nyt tuossa iltasella, joten valotus huono. 


Tässäpäs näitä. Aijoo, iteasiassa eilen harjoittelin myös tekemään pieniä vetoketjullisia pussukoita. Toinen meni keskimmäisen aarrepussiksi ja toinen miulle töihin.

Olen saanut joitakin yhteydenottoja, että josko postaisin ohjeita. Niitä on kyllä luvassa, mutta en vaan ole muistanu minkään ompelun aikana napsia vaihekuvia. Eli ohjeita on kyllä tulossa, jahka vaan muistan ja jaksan kuvata kohta kohdalta :)

Ihanan aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

blogi+allekirjoitus.png (81×43)

8 kommenttia:

 1. Oho, kylläpäs olet taas ehtinyt kaikenlaista! Hienoja ompeluksia! :)

  VastaaPoista
 2. hieno takki!!ja kiva nähdä miten samasta kankaasta saa nin eri näköisiö takkeja riippuen mistä kohtaa kangasta leikkaa :) itsellä kans pitkä pätkä tuota kangasta odottamassa takeiksi pääsyä :)

  VastaaPoista
 3. Ihana takki, minullakin samainen kangas marinoimassa ja odottelemassa oman ompelutaidon kehittymistä;)

  VastaaPoista
 4. Ihanan takin teit. Hassua tosiaan miten erilaisia ja -tyylisiä saa samasta kankaasta, vrt. mun tyttören pinkkikorosteinen kettutakki.. =) Ihanaa kun alkaa ilmat lämmetä, saa kohta pukeutua odottamassa oleviin kevättakkeihin!! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos!!!

  Pintse; hih, eikä tuossa ole kaikki :-D Noh, joskus ehtii enemmän, joskus vähemmän :) Tuo ihana aurinko saa ihmeitä aikaan. Kun neljältä lähtee töistä, niin aurinko porottaa vielä kummasti, sitä tuntuu, että on vielä ihan täysi päivä jäljelläkin!

  tuittu; sanos muuta! Meinasinkin, että jos tuolle keskimmäiselle takin teen, niin vuorikangas voisi olla vaaleanpunaista tai pinkkiä ja vetoketju myös. On varmasti ihan erinäköinen!

  kewa; takki ei oikeasti ole millään muotoa hankala tehdä! Etenkään tuommonen lastentakki jos siihen ei halua laittaa mitään taskuja tai povareita tms. Mie en siis laittanu, vaan tuo perustakki, niin nopsaan saa hurauteltua! Rohkeesti vaan :)

  Tiina, aivan! Mie laitoin tuohon ohkasen tikkivuoren, että varmaan jo nyt aurinkoisena päivänä menisi jos autolla johki lähtee. Tuosta vaan tuli vähän reilu Onnille, että katotaan pääseekö nyt keväällä, vai vasta syksyllä käyttöön :)

  VastaaPoista
 6. Ihana takki. Itse en osais tehdä takkia. Se vuoritus yms. menee mun hilseen yli. ;O

  VastaaPoista
 7. Ihana takki! Ja pah, tunsinpa nyt pistoksen. Mun pitäis tehdä kans takkeja; itselle, lapsille... mutta ei näytä mitään syntyvän. >:(

  VastaaPoista
 8. NorppStiina kiitos! Ja hei, höpö höpö, todellakin osaat!! Mie teen niin, että ensin ompelen päälispuolen kasaan (hihat, etu- ja takaosat ja hupun) sitten ompelen samalla tavalla sisäpuolen. Sitten vaan palat päällekkäin, oikeat puolet vastakkain. Väliin kaikki mitä tarvitaan, eli vetoketjut ja hupun resorit. Ja ompelu kasaan. Nopeeta ja yksinkertaista, oikeesti!!

  Pilvi, kiitos! Itelle oiskin jees tehä takki! Jos vaikka sais tehtyä muuta kun iänikuinen musta... Mie siis ite käytän ihan liikaa mustaa, pikkuhiljaa vois opetella taas muille väreille :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!