sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sitä ja tätä ja vähän muutakin

Ompelukoneet sai taas laulaa kun alkoi henki vähän paremmin kulkemaan :) Vielä ei lenkkeily onnistu, joten johonkinhan sitä on virtaa kulutettava :)

Onnilla on kevääksi useampikin puku jo oottamassa ja tässä nyt yks haalari, tai siis hattu, minkä tein tuota haalaria varten. Haalari on Jonathanin.Onni tykästy örkkimörkkihattuunsa. Mistä puheenollen, siis örkeistä, tilasin Sampsukasta synttäritarjouksen postikuluttomuudella vähän örkkitrikootakin. Onni valitsi itse kankaan :)

Jokusen muunkin hatun taas ommellu.. Nuo nyt ihan perusjuttuja, alimmainen iteasiassa myytykin. Onnistuin taas leikkaamaan liian pienen! Mutta pitänee tehdä isompikin verisio keskimmäiselle tyttöselle. Viikinkihatussa meni kaikki pieleen, mikä vaan voi mennä... Saa nähä tuleeko siitä käyttöhattua ollenkaan. 
Esikoiselle ompelin vähän aikaa sitten sydänpaidan. Nyt tein samanlaisen paidan myös keskimmäiselle. Kivasti riitti yksi leveys kahteen paitaan kun hihat oli yksväristä joustofroteeta.
Ja joitakin on tuolla oottamassa viimeistelyä. Tänään aloin ommella yhtä takkiakin. Sekin on viimeistelyä vailla valmis, jos ens viikolla sais tehtyä. Koneet tökki tänään ihan urakalla! Peitetikki ois ollu paremmalta nimeltään hyppytikkikone... Ihan siis parin-kolmen sentin välein hyppi kun yritin viimestä huolittelua tehä. Ja sitä tikkiä onkin tosi hauska purkaa... Not! Tavan ompelukone teki alatikin semmoseksi suoraksi vaan, eli ei kunnolla tarttunu kiinni. Vaihoin langat, vaihoin neulat. Väänsin ja käänsin säätöjä ja vaiks mitä. Ja syykin vihdoin viimein löyty, eli siellä mikä kiristää ylälangan, oli jääny joku langanpätkä jumiin ja silloin se ommeltava lanka ei päässy kiristyy. Eli ainakin toinen ongelma ratkaistu. Peitetikin kanssa en tiiä mitä teen. Kai nuo koneet pitäs vaan taas huoltaa muutenkin, putsata ja öljytä ja sitä rataa.

Aurinkoista, keväistä alkavaa viikkoa kaikille!

Mirka


10 kommenttia:

 1. IHana örkkihattu! Muutkin on kivoja. Miten tuo trikoon ja joustofroteen yhdistelmä toimii käytössä?
  Voi noita koneita. Tsemppiä ja hermoja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos NorppaStiina! Mie vähän mietin, että onko tuo örkki ihan pöhkö, mutta sehän on sitten ihan nimensä veroisesti örkki, eli vähän outo :-D Oli ajatus noihen sarvien päähän laittaa napit tai puuhelmet tai jotain, mutta sitten ajattelin, että keväällä varmaan paljon pyöräilykypärä käytössä, niin turhaa painavat siellä päätä. Miusta joustis ja trikoo toimii hyvin. Tuo on semmosta suht ohkaista joustista, eli vähän kuin vaikka meandin joustofroteehousut, niin ei ole liian raskasta. Ja kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista
 3. Tuo sydänpaita on aivan ihana - paljon kauniimpi noin kuin jos olisi vaan samasta kankaasta koko paita!

  VastaaPoista
 4. Hannaliini, kiitos :) No mie ajattelin kanssa, että vähän rauhallisempi noin. Iteasiassa tänään mallailin Ikasyriltä tilaamaani etanakangasta eri värisiin kankaisiin, kun mietin siinä samaa, että oisko parempi tehä hihat eri kankaasta. Meneekö liian kirjavaksi jos koko paita etanaa. Toisaalta, ei yhtään paha niinkään, mutta oisko kiva myös muutoin toteutettuna?

  VastaaPoista
 5. Vau mikä örkkispipo, varmasti joka pojan mieleen ja kauniita ompeluksia muutkin. Tuo sydänpaita varsinkin. :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja on vaatteet ja pipot, tykkään! Saankos kysyä, että mistä olet tilannut nuo -made by miku- laput? Haluaisin tilata kans itselle, mutta en oiken tiiä mistä kannattais...

  VastaaPoista
 7. Hauskanen örkki :-)!
  Ja ne koneet, tuntuu että niilläkin on välillä huono päivä, lieneekö niilläkin menkat kun pitää välillä kiukutella :-), yhtenä päivänä takkuaa niin että tietää ja seuraavana on taas kuin mitään ei ois tapahtunut.

  VastaaPoista
 8. Ihanat pipot ja kiva paita, minäkin olen huomannut että saa kaksi paitaa kun ovat yksinväriset hihat! Suloiset ja jotenkin levollisemman oloiset, meidän omille kyllä valkoista en uskaltais laittaa vaikka tosi kaunis olis;) Konet kyllä ovat välillä huonolla pääällä, minä se huomasin että ompelukone tökki heti jos on nukkaa paljon, elikka putsausta vain. Peitetikkikonen kanssa olen muutenkin niin varovainen että ei ole edes muuttanut tehdäsasetuksia...Kuullut olen että ovat aika tarkkoja neulojen suhteen?

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa lukemassa :) Vaikka mitä kivoja juttuja löytyi :)
  Oletko tosiaan kokeillut vaihtaa peitetikkiin neuloja? Ja mitä neuloja käytät? Mun rouva (juu, se on rouva joka kärsii PMS-oireista) on erittäin tarkka yksilö. Neulat pitää olla juuri eikä melkein niin ei tule hyppytikkiä lainkaan, mutta vielä tärkeämpää on minun rouvalle että hän saa olla lämpimässä. Hyytyi koko peitetikkikone kun oli turhan viileässä :O

  VastaaPoista
 10. Voi nolous!! Jääny kuittaamatta tein kommentit vaikka lukenu ne kyllä olen heti kun tulivat!!!

  Miia, joo, nyt vaan ootellaan niitä kevätkelejä... Tänäkin aamuna -13 astetta..

  Eppunen, ebaysta tilailen. Jäiköhän niille n. 5e hintaa posteineen kun tilas 72 kpl paketin :) Miulla on jossain postauksessa ohjeistustakin ;)

  -Minna-; aivan!!

  kewa; meillä on iteasiassa valkoista aika paljon. Ja mie olen aika neuroottinen sen pesun kanssa :-D Mutta miussa on monta muutakin omituisuutta :-D Noita neuloja pitäskin uusia! Vaan oon nyt yrittäny ettiä mikä se ois se malli mikä ois hyvä. No, jospa jostain löytys se mallikin vielä :)

  Kati, kiitos! Joo, pitäisi vaihtaa. Pitää varmaan käydä huomenna kyselees ihan kaupoilta, että mitä suosittelevat. Ebaysta kattelin ja jotain pallokärkiä janomeen löytyikin, lieköhän ois hyviä. Oli 75 ja 80 ja 90 se koko. Alkaa ihan älyttömästi ressaa tuo kone kun tähän asti toiminu hyvin. Eli voisi kyllä hyvinkin olla neulat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!