keskiviikko 3. elokuuta 2011

Perheenlisäystä, Tildakankaita ja projekti (huutis)

Meidän perhe on kasvanut kahdella. Ja huh, onneksi lisäjäsenet ovat karvaisia, vaikka kyllä ihmisvauvatkin todella ihania ovat, niin niissä on kiintiöt tässä perheessä saavutettu. Jatketaan siis perhettä karvaisilla otuksilla :) Otuksien nimet ovat Hertta ja Martta ja toinen on sileäkarvainen, toinen pörrösempi. Lajimääritys oikein sanottuna on marsu, mutta meillä lempinimiksi jo muodostunut mursut ja ransut. Joskus jopa norsut. Ihania otuksia! Vaikkakin kaverit vasta eilen meille tulivat, niin kauheasti ei vielä ole päästy tutustumaan, ovat reppanat ihan shokissa ympäristönvaihdoksesta. Pääosin majailevat pesätalossaan. Miulla ei ole edes kuvaa vielä heittää teille, mutta heti kun kunnon otos onnistuu, niin laitan!

Ja sitten ompeluihin. Tilda-kankaita ostin netin kautta, mainitsinkin edellisessä postauksessa. Ja onhan ne aika ihania, ei vaan meinaa raaskia käyttää. Ponnareita on tullu tehtyä, niistä en edes kuvia viittiny ottaa. Mutta sitten tein Esikoiselle housut. Hää toivo perhosta, äiti teki kukan... Saa nähä käyttääkö. Jotenkin ei vaan ollu perhosfiilistä :-D


Terälehdet on kaukana symmetrisistä, mutta ne onkin tehty ihan vapaasti leikellen... Ja jestas kun näyttää housut pitkiltä! Koko on n. 140/146 ja kuvakulma alaviistosta. Kohta kyllä tyttö käyttääkin äitin kanssa samoja vaatteita, pituuden puolesta, leveys ei kyllä mätsää ;-D


Tilda-kankaat pääsivät myös, yllätys yllätys, lippikseen. Tää ois vähän esikoiselle kanssa, mutta voihan se olla, että keskimmäinen tän(kin) omii kun enempi noihen lätsien pitäjä on. 


Projekti. Arvaatteko mikä projekti on työn alla? Nyt vaan samperin ompelukone (siis  ihan ompelukone) teki tenän ja ei kiristä ylälankaa. Seurauksena alalanka sutta ja savea. Liekö alkaa kone olla liian monta kilometriä ajettu vai mikä. Tehny tuota aiemminkin, silloin oli sen kiristimen välissä katkennu lanka. Nyt en semmosta nähny. Mies kyllä sanoi purkavansa ja huoltavansa tuota, jos vielä lähtis toimiin. Ei nyt raaskisi uutta konettakaan ostaa. Haaveissa kyllä on taas astetta parempi ompelukone, tän kuitenkin ostin jo n. kolme vuotta sitten ja taas olisi vaatimustaso vähän kasvanut... No, jos tuon kuntoon saa, niin eiköhän tuolla pärjänne, onhan noita muita vempeleitä kuitenkin myös. 


Viimeiset kesälomapäivät menossa. On kyllä ollut ihana lomailla, niin paljon ehditty tehä ja vaikka mitä. Ompelut on jääny vähän vähemmälle, mutta niitä ehtii sitten taas ns. arkenakin tehä iltaisin :) Aijoo, tän päivän tuhlasin kaapeille. Keskimmäisen vaatteita kasan kuvasin huutispakettiin, lähtöhinta 25e ja ei tule vaatetta kohden kuin jotain senttejä hintaa jos tuolla lähtee. Pääasia, että saa kamat etiäpäin ja kaappeihin tilaa! Samantyylisiä sekapaketteja on tulossa esikoiselta ja kuopukseltakin, milloin vaan jaksan kuvata! 

Mirka

6 kommenttia:

  1. Vau mite pitkiltä tosiaan ne housut näyttä, upeat! ja tilda kankaat ovat suloiset. Onnea myös karvaisille kaverille!!!! ja huhhhhh, mitä neuvoksi koneen kanssa, toivottavasti lähtis vielä käyntiin vaikka tiedän että uusi ompelukone houkuttais (itsellä iski kuume kun Unikuu etsii uutta, vaikka oma vasta 6kk vanha...) Putsaus, öljäys?

    VastaaPoista
  2. Voi kun nuo housut näyttää pitkiltä! Mutta ovat tosi kivat! Ja mulla on sama ongelma tilda-kankaiden kanssa, ei raaski käyttää. Mulla tosi tuntuu olevan kaikki kankaat sellaisia. Onnea uusista perheen jäsenistä. :)

    VastaaPoista
  3. Yhtä pitkän näköiset velourhousut tein viime kesänä varsajalkaiselle kummitytölle, onhan ne hupaiset näköisiä mutta kerrankin hoikalle hyvin istuvia kun ite kaavottaa!

    VastaaPoista
  4. Oi, kuvia odotellessa :)
    Me ollaan hiukan mietitty kääpiöpupuja jahka muutto jutut ohi :)

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus! Paitsi tuo ompelukonejuttu. Tuo on aina ärsyttävää kun koneet letaa. Mulla on itsellä nyt sama homma meneillään, ylälanka ei pelitä kunnolla enkä tiedä missä on vika. Koko eilinen ilta meni tapellessa ja vieläkään ei hommat suju. Tsemppiä sinne käsitöiden ja muun suhteen! :)

    -Liisa

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista! Luen kyllä kaikki heti, vastaamisen kirjoittaminen vaan monasti jää turhan hitaaksi!

    Kewa, juurikin nuo putsaus ja öljyäminen monesti auttaa. Nyt oli sen ylälangan kiristimen välissä langanpätkä. Ei se kyllä täysin toimi vieläkään, mutta välttää, ihan siisti jälki kuitenkin. Joku vaan mättää vielä.

    NorppaStiina; niinpä! Aina pitäisi olla joku "järkevä" ompelukohde ihanille kankaille. Ihan pöhköä säästellä noita!

    Tiina, juu, ja ei ne sitten päällä niin pitkät olekaan. Jotenkin kuvakulmakin hämää. Saa nähä suostuuko kukkahousuja nyt käyttämään.

    Sani; nyt onkin kuvat seuraavassa postauksessa :) Onhan nuo aika vipeltäjiä, mutta on niissä hommaakin. Häkkiäkin saa joka päivä putsailla. Ei oteta kaikkea uusiksi kerralla, niin sovittiin, että joka päivä pitää putsata, että ei ala haista...

    Lisa; kokeilepa tarkastaa, että ei ole langanpätkää jääny sinne kiristimen väliin. Ei tarvii kummonen pätkä olla, niin käytössä oleva lanka ei mahu sinne kiristimen väliin ja kun se lanka jää löysälle, niin alalanka suttaa. Ainakin tuohon johtopäätökseen olen ite päätynyt. Tsempit sinne myös :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!