maanantai 5. elokuuta 2013

Apiloita, ritareita ja kunkkuja

Pojalle vähän pirteää keltaista. Aika pirteähän tuo on ite poikakin :) Yhden laatikon jemmasta löytyi vielä palanen vanhaa keltaista Metsolan apilafroteeta. Paitaan ei riittänyt, ja taitaa iteasiassa viime vuotinen paita vielä mahtuakin syksyllä. Mutta siis tein slipoverin, tai hihattoman, kummin vaan. Itseasiassa ensimmäinen ajatus oli, että tästäpä tulee kiva slipoveri pojalle syksyn valokuvaukseen. Vaan, ei tuo nyt taidakaan toimia pitkähihaisen kanssa, kun menin neppilistan laittamaan. Toisaalta, menee nyt just näillä hellekeleillä ihan hihattomastakin :) Anyway, tykkään kuosista, käytetään sitten mihin tarkoitukseen hyvänsä :)Nappilista avattuna. Taustakangas on myös laatikkojen kätköstä, pojan
vauva-aikaisesta bodysta :DKohta lienee alkaa jo syyskelitkin. Pojalle ritareita ja kuninkaita syksyyn ja talveen. Tämäkin kangas ehti tovin odotella työstöä laatikossa. Vielä jäi palanen jäljelle, jos siis vielä jotain ritarijuttua keksisi!Tarkkasilmäisimmät varmasti huomaa, että peitetikki vähän pompsi kanttausta
tehdessä. On kyllä kursittu tuolta, että ei pääse purkeentumaan.
On tuo ompelu vaan mukavaa hommaa. Ollut vähän hiljaisempaa sen osalta kevätkausi, mutta nyt tuntuu lähtevän taas käyntiin. Harmittaa vaan, että laatikoissa on paljon kankaita minkä korkeus on 50cm, eikä se enää oikein riitä mihinkään. Mutta eiköhän niihinkin jotain apukeinoja keksi, että kankaan saa riittämään.

-miku- 

7 kommenttia:

 1. mie olen noita "liian lyhyitä" kankaita ommellut paidoiksi tuplahelman kanssa. siis samalla systeemillä kuin tuplahihat (eli näyttää että on lyhythihainen pitkähihaisen päällä vaikka ovatkin samassa vaatteessa siis molemmat hihat) tehnyt yksivärisestä kankaasta "jatkokappaleen". joku vinkkasi myös että voisi ommella toisesta kankaasta leveän raidan rinnan päälle mutta itse olen todennut että kuviollisissa kankaissa tuo jatkohelma on kivemman näköinen kuin että "rikkoisi" kuvion jollain toisella kankaalla keskeltä.

  VastaaPoista
 2. Kivat paidat! :)
  Äkkiä vaan ompelemaan ekaksi ne puolimetriset palat, itse tulee otettua pienimmällekin aina sen 70cm, mutta isommille ei enää metrikään riitä, jos haluaa samasta kankaasta hihat ja kaiken... Sitten vain eri kankaasta jatkopalaa huijauksilla ;)

  VastaaPoista
 3. Kivann näköisiä ompeluksia taas täällä! Miulla kanssa Leevin kohdalla noita 50cm kankaita jemmassa, pitäis kai inspiroitua yllä olevista neuvoista :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköiset paidat. Nappilistat näyttääkin kivalta, täytyy ehkä jossain vaiheessa itsekin kokeilla. :)

  VastaaPoista
 5. Kivan pirteitä, hienoja vaatteita :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista kommenteistanne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!