perjantai 16. elokuuta 2013

Saimaan saaressa pikkuinen torppa...

...istuu portailla Nestori Miikkulainen... Niin, tuo laulu alkaa soimaan päässä kun tätä kangasta työstää :) Tuo laulu on muutoinkin lähellä sydäntä, joten oli mukava tästä tehdä paita. Meinasin tehdä koko paidan tuosta kankaasta, mutta nappasinkin hihoihin raitaa. Vielä jäi kangasta jäljelle, joten katsotaan, tuleeko toinen variaatio myöhemmin. Aika reilulla kädellä suurensin kaavaa, eli on n. 122/128, ja näin ollen ei pääse vielä heti käyttöön mein eskarilla. Mutta jossain kohtaa sitten.

Ompelussa olikin vähän ongelmia. Tai ei ompelussa varsinaisesti, vaan koneen kanssa. Saumuri on temppuillu pidemmän aikaa ja nyt se sitten tekikin huonoa jälkeä. Olen langoittanut uusiksi ja kokeillu kireyksiä ja vaihtanut neuloja ja ei auta. Sanoinkin, että nyt lähti kone vaihtoon, mutta miehen vinkistä tein ensin huollon... Eli paineilmalla kaikki pölyt kunnolla pois (mitä oli PALJON taas) ja sen jälkeen voitelevaa silikonia reilusti kaikkiin liikkuviin osiin. Ja kah, sehän toimii kuin unelma! Miten sitä aina pitääkin tuo puhdistushuolto jättää siihen pisteeseen, että kone ei toimi kunnolla. Varmaan reilu puoli vuotta mennyt aiemmasta putsauksesta ja kone oli ihan täynnä pölyä. Ei sitä normi-imurilla saa puhdistettua niin hyvin. Eli välillä imuroin, etenkin saumurista, pölyjä pois, mutta tuo paineilma on se, mikä putsaa ihan kunnolla kaikki pölyt veke. Samalla vauhdilla käsittelin sitten kaikki koneet ja kylläpä nyt on hyvä ommella.

Ja tässä siis Nestori ja Norppa, raitahihoilla. Helma on vähän pitkä, mutta toisaalta, talvikäytössä ei yhtään paha, että pituutta on. Jää kuitenkin runttuun housujen päälle, ja ei sitten jää selkä paljaaksi vauhdikkaammissakaan leikeissä.Alla olevassa kuvassa näkyy se, miten tuo saumuri temppuili. Eli kerkesin tikata saumurilla resorin kiinni (tämän jälkeen peitetikillä huolittelu) ja näkyy kuinka tuo sauma irvii. En alkanut enää kyllä purkamaan. On nimittäin todella raivostuttavaa puuhaa tuo peitetikin purkaminen, silloin kuin sen tekee tarkoituksella... 


Leppoisaa viikonvaihdetta!

-miku-

5 kommenttia:

 1. Paineilma on ihan paras koneiden putsaukseen. :) Jos miehen kompuraa ei ole saamatteilla, puhaltelen pölyt sellaisella esim. uima-altaan täyttöön tarkoitetulla käsipumpulla = välttää! :) P.S. Onko sulla tarkoituksella sananvahvistus kommentteihin päällä? Ne kun on joskus aika hankalia..

  VastaaPoista
 2. Kiitos Suvi! Ei todella pitänyt olla sanavahvistusta!! Nyt toivon mukaan sitä ei ole. Onkohan se ollut pitkäänkin tuolla, miulle itelle se ei tule, mutta johtuu varmaan kun on oma blogi, niin tuo jotenkin tunnistaa.

  Ja niin, kiitos muutoinkin kommenteista :)

  VastaaPoista
 3. Uskaltanen kysellä, että tuleeko parempi tuolleen, että ensin saumurilla resori ja päälle peittarilla? Olen arastellut, josko tulee liian paksu tai joustamaton kaula-aukko. Olen niin tumpelo vielä näissä ompeluhommissa, enemmän ratkon kuin ompelen.

  VastaaPoista
 4. Justiinsa ajattelin itsekin, että miksiköhän koneiden huolto eli puhdistus ja öljyäminen on niin vaikeaa saada aikaiseksi... Nostin saumurin ja ompelukoneen ulos ja puhdistettiin paineilmalla ja tuleehan sieltä sotkua. Vaan nyt on kevyt ommella.

  VastaaPoista
 5. Kiitos muistutuksesta. Voisinpa omatkin koneeni kiikuttaa ulos ja kompuralla puhdistaa. Hienot nestori ja norppa -paidat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!