torstai 13. toukokuuta 2010

Nytpä tahdon, olla ma...


...pienen mökin laittaja... Ja mites se nyt meneekään. Meillä siis rakennetaan. Taas. Tällä kertaa tosin aikasta pienessä mittakaavassa, eli lapsille leikkimökkiä. Aikaisemminkin on jotain rakennettu, vuonna 2002 valmistui ensimmäinen talomme ja 2006 toinen, missä nyt siis myös asumme, ja mies on siis ihan yksin nämä talot rakentanut. Tuosta aiheesta nyt voisi pitkätkin kirjoitukset tehdä :) Tällä kertaa siis rakennuskohteena leikkimökki lapsille. Kovasti tuota on jo odotettu ja nyt se on kohta valmis!!

Ulkoverhous on vaalea, kuten talokin. Lattia on maalattu punaruskeaksi, seinien sisäpinnaksi tulee Effex-sisustuspaneelia. Sisustusta en ole muutoin ehtiny vielä miettiä. Tulee kuitenkin semmoinen, että sinne ei kengät jalassa mennä, eikä hiekkaleikkejä mökissä leikitä. Sinne viedään ns. sisäleluja :) Tässä pari ns. raksakuvaa, laitan sitten lisää kuvia kun valmis!

Tää rakentaminen vaan hankaloittaa vähän Onnin kanssa ulkoilua, kaveri on niiiiin nopea, vauhtia ja vaarallisia tilanteita aina vaan riittää :( Eilen juoksi täysillä kylppäriin ja ilmalennon kautta laattalattiaan. Päästiin onneksi säikähdyksellä. Eli patilla ja pienellä yökkimisellä. Mutta kyllä kallo lojahti taas niin pahoin, että ihme, että ei taas taju menny. Kaikki tapahtuu aina sekunnissa, nytkin ite olin perässä tulossa ja kerkesin vaan sanoa, että ei saa juosta... Siitä meni varmaan puoli tuntia, niin siskon huoneessa kiipesi jakkaralle, mikä keikkasi ja kielihän se jäi hampaiden väliin. Tänään ulkona ruhjoi huulensa niin ulko- kuin sisäpuolelta ja juuri vähän aikasemmin oli kummeille näytetty takaraivon jäljet eilisestä. Huoh. Pelottaa aina mitä huominen tuo tullessaan tuon vauhtihirmun kanssa.

Ja hei, huutonettiin lisäilen nyt kesävaatetta kun keskimmäisen tytön kaapista tein aarrelöydön (en muistanu noita enää yhtään ja pieniä ovat) sekä jotain yksittäisiä muitakin juttuja :) Lisäilen tässä iltaisin pääasiassa noita kohteisiin.

10 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta pipo-ohjeesta! Ihania ompeluksia muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää leikkimökki! Oon vähän kade, meillekin ihan selvästi tarvittais semmonen =) Jos nyt saisi tän isomman mökin valmiiksi ensin.
  Hurjalta kuulostaa kyllä Onnin kommellukset, muks ja kops koko ajan. Onneksi teillä on kuitenkin sananmukaisesti onni matkassa ollut taas kun on säikähdyksellä ja kuhmuilla selvitty!

  VastaaPoista
 3. Hieno leikkimökki lapsille valmistumassa :)! Kurjia sattumuksia Onnille käynyt. Eikä siinä todellakaan aina pysty ollemaan lasta suojelemassa, vaikka vaaranpaikkoja kuinka yrittäisi ennakoida ja olla varoittamassa ja vahtimassa. Vahinko ei tule kello kaulassa... Onneksi ei pahemmin sattunut.

  VastaaPoista
 4. Vau, olettepa te sitten taitavia! :)
  Voi miten nuo pienet ehtiikään, sitä saa tosiaan olla sydän syrjällään päivittäin..

  VastaaPoista
 5. Kylläpä teille tulee hieno leikkimökki! Meillä isäntä on rakentanut pojille 'majaa' (ja keinua) pari viikkoa.. ;D eilen vihdoin valmistui. Eipä sitä ennen majoja rakenneltu sirkkelin, kompuran ja naulapyssyn kanssa... ;D

  VastaaPoista
 6. me just luovuttiin leikkimökistä =/ ,entinen naapuri osti mutta hyvä niin ,aika homma ois sitä ollut purkaa ja säilöä. Jos saadaan sellainen pihan mihin mökki mahtuu niin sitten ostetaan uusi =)

  VastaaPoista
 7. Kiva katsoa kuvia leikkimökkiprojektista. Laitahan välillä lisää kuvia. Meillä on tänä kesänä sama homma edessä. Minä jo ootan, että pääsisin maalailemaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaunis kaikille kommenteista!!! Kommenteista innostuneena laitoinkin tänään lisää vaihe-kuvia :) Toivotaan, että pian saan laitettua myös valmiina-kuvat!

  VastaaPoista
 9. Komealta näyttää!

  Ja voi kun Onni kuulostaa ihan samanlaiselta luonteelta kuin meidän Julius. Koko ajan on joku vekki, mustelma, kuhmu tai haava jossain (useimmiten tietenkin päässä tai naamassa.) :/
  Ja vaikka kuinka vahtii ja yrittää olla nopea, poika on vielä nopeampi! Ja siis ikää nyt vasta 1 v 1 kk, että voin kuvitella mitä on vuoden-kahden päästä... Huh huh!

  Onneksi teillä(kin)selvitty vakavammilta kolhuilta kuitenkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!