keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Äidille rimsuhame ja laatikko, pojalle lakki


Miun vaan teki mieli tänään jotain ommella. On tuossa tulossa ihan suunniteltujakin ompeluita, mutta halusin tehä nyt jotain. En tienny vaan mitä :-D Selailin Onnia nukuttaessa huutista ja jotenkin eksyin hameisiin ja siellä oli Nanson kukkatrikoosta hame huudettavana. Noh, miulla on ihan samaa trikoota itelläkin joten kun Onni nukahti, aloin hommiin. Lopputulos on tässä:


Tämmösessä joustavassa ompelussa kyllä peitetikin olemassaolo helpottaa elämää erityisesti. Tuo helma on vajaa 190cm pitkä, oli niin helppo hurruutella peitetikillä se. Ja ilman mitään neulaamisia tms. Vyötäröllä on resori ja leveä kumppari. Kumpparista tuli vähän turhankin "sopiva"... antaa vähän painetta kaventaa vyötäröä kun ei jaksa purkaa hametta :-D Tai sitten on vaan kärsittävä... (todennäköisin vaihtoehto tää viimisin).

Ekassa kuvassa jo näkyykin Onnin uusi lätsä. Se eka valkoinen pellavalakkikin muokkautui pesussa ihan tosi kivaksi, mutta on vähän nafti. Nyt tein sitten reilumman, ihan jees. Mutta vieläkin enemmän haluisin semmosta pussimaista yläosaa. Toisaalta tuo on kyllä ihan jees tuokin.


Käsitöitä se on kait vähän tää viimenenkin kuva. Näin facebook-ystävän kuvissa viljelylaatikoista kuvan, eli kiitos Jenni vinkistä! Ja tänään tuo mies tuommosen ekan laatikon väsäsi. Huomenna jos pääsisi multaa ostamaan ja sais jotain tuonne kasvamaankin. Nyt siellä näyttää kasvavan vaan yks hurja dino!

18 kommenttia:

  1. Minultako otit vinkin? :)
    Tosi hieno tuo ja mukava että on ollut vinkistä apua :)
    Minulla kasvaa jo aika isoja salaatinlehtiä, sipulia ja yrttejä jo laatikossa. Ja tänään ostin vähän lisää..

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana hattu! Täydellinen! <3

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kangasta.. Siis aivan ihana lakki :) Ja hame näyttää myös hienolta :) Tuollainen laatikkohan pitäs hommata meillekkin, niin sais jotain uutta kasvamaan (pihalle kun siis ei mitään mahdu, kun joskus innoissani olen istuttanut sadoittain kukkia, puita ja pensaita postimerkin kokoiselle pihalle. Asutaan siis viidakossa :D )

    VastaaPoista
  4. Ai miten ihana lakki!!!

    Ja kenen toi viljelyslaatikko on? Olen katsellut sitä Kekkilän mutta on niin kallis...

    VastaaPoista
  5. Ihana lakki!! Herkkua kangasta!

    Laatikko näyttää myös kivalle :)

    VastaaPoista
  6. Hattu on kyllä aivan täydellisen ihana <3

    Ja ihana dino siellä laatikossa :)

    VastaaPoista
  7. hieno lakki! (...ja kangas...!)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista! Olen niistä aina oikeasti todella kiitollinen, niiden ansiosta saa uutta intoa päivittää blogia <3

    Jenni, siultapa siulta :) Katotaan saanko jotain vielä onnistumaankin... :-D

    Satu :)

    Ansku, heh, miulla ei tuota ongelmaa ole :-D Ensinnäkin meillä on iso piha ja siihen kun yhdistetään ihminen kuka EI ole viherpeukalo niin... Eli pikkuhiljaa tässä opettelen pihanlaittoa, pitäs varmaan laittaa vihervinkki-postaus, siis, että lukijat sais kertoa vinkkejään tumpelolle!!

    Prinsessatrio, mies väsäsi eilen tuon ennen töihinlähtöään. En tiiä tuleeko siihen vielä jotain käsittelyä pintaan. On siis ihan vaan nuo reunukset, pohja jätettiin auki, että hengittää. En tiiä onko niissä myytävissä pohjakin?

    Paapii, Sonja ja Sanna <3

    VastaaPoista
  9. Onko toi kangas mistä? meillä on tuollainen pietto, jossa toinen puoli on punainen, ajattelin vaan, että onko tuosta kankaasta ollut muutakin. Se peitto on melkein suurin aarteeni, omalta vauva-ajalta säästynyt ja molempien vauvana käyttämä...
    Kivoja ompeluksia :D

    VastaaPoista
  10. Meli, kiitos :) Tuo kangas on kangaskaupasta, Nanson kilokankaita ja ihan tässä vuoden sisään ostettu :) Oisko sitten jotain Nanson uustuotantoa vanhasta kuosista?

    VastaaPoista
  11. Ihania ompeluksia! Tuo hame näyttää ihanan kesäiseltä ja mukavalta kuumiin kesäpäiviin (onko Suomessa edes sellaisia?)

    VastaaPoista
  12. Hyvinhän tuo Dino kasvaa tuolla kasvulaatikossa ;D

    VastaaPoista
  13. Kiitos ideasta. Mulla on tuota kangasta sekä punaisena että harmaana. Kovasti olen pähkäillyt mitä siitä tekisin, paidaksi liian kirjava näin isolle ihmiselle mutta hameena ehkä menisi. :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos kommenteistanne <3 !!!

    NorppaStiina, hih, miusta kyllä ihan tarpeeksi lämmin, en tykkää liian kuumasta. Mutta okei, kyllä se aurinko saisi paista!!!

    Maarit; :-D Kasvaa kyllä, mutta liekö kasvun hitauden syynä, että ei jaksa olla laatikossa sekuntia kauempaa kerrallaan :-D

    Joska; ollos hyvä! Mie olen ihan samalla tavalla tuota kangasta pyöritelly. Jotenkin tuo kuosi ei vaan paitaan istu. Tai tiiä sitten jos kokeilis, mutta koin ite kanssa, että on jotenkin liian, noh, kuviollinen, paitaan. Mutta hameessa ei niin paha.

    VastaaPoista
  15. Huomasitko kysymykseni edellisessä postauksessa? :) Koskien reppua.

    VastaaPoista
  16. Anonyymi, suuren suuret pahoittelut hitasta vastauksesta!!! Nyt on edellisen postauksen kommenteissa selostusta mein liinailu/reppuilusta :) Toivottavasti apua!

    VastaaPoista
  17. Ihana lätsä! Onko tuo muuten sun oma kaava? Olen nimittäin yrittänyt metsästää tuollaista kaavaa meidän ukkelille:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!