keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

kesä?

Mie vaan sitkeästi kesävaatteita ompelen, vaikka tuolla pihalla on kaikkea muuta kuin kesä! Tänäänkin 10 astetta lämmintä, tuulee ja vihmoo. Ulos saa ihan pukeutua. Jospa ne lämpimät vielä joskus tulee, tuleehan?

Meillä on tytöt sairastanu/sairastaa enemmän ja vähemmän, mutta sentäs nuoremmalla lääkitykset lähteny tehoamaan, tänään pääsi jo ulos. Eilen sitten tässä yritettiin aikaa saada kulumaan, muksut katto elokuvia ja mie ompelin. No okei, ois tässä ollu muutakin hommaa, mutta ompelu vei voiton.

Pilvikangasta oli vielä epämääräisiä suiroja, siitä just sain Onnille hatun tehtyä. Niinkuin niitä nyt ei olis... Sen verran joutu soveltaa, että lieri on kahesta osasta ja pilvikangasta ei riittäny lierin alapuolelle. Se ja vuori on valkoista joustofroteeta. Heti vois sanoa, että tukikangasta ois ehdottomasti tarvinnu lieriin. No en laittanut. En oikein kyllä ole sinut lierihattujen tekemisen kanssa, kyllä nuo lippikset on kivampi tehä.



Illalla hurautin myös pari lippistä Marimekon puuvillatilkuista. Toinen tuli keskimmäiselle tytölle, toinen menee vähän pienemmälle tytölle :)


Tilailin tuossa yhtenä päivänä ihania nauhoja ompeluksiin, entiset kun oli aikastalailla finito. No nyt niitä on! Ja ihania onkin, tilasin Hanhelista. Tosi nopea toimituskin vielä!

Hetihän noita nauhoja piti päästä testailee ja kaapista löyti valmiiksi leikatut vihreät trikoohousut, Nanson trikoota. Noissa tein taas niin, että tikkasin peitetikillä haarasaumat, että ei tulisi niin helposti reikiä. Resorit laitoin ihan omasta tyylistäni poiketen eri värisiksi, mutta väri valittu dinonauhan värin mukaan ja ei miusta paha. Iteasiassa housut saattaapi nyt käydä Tutan turkoosi-limen hippotakinkin kaveriksi. Ehkä.



Tässäpä näitä ompeluksia tällä erää. Nyt on muuten kirjastosta varauksessa Emma Hardyn ompele kaunista lapselle -kirja. Miehän tilasin sen jo cdon.comista, mutta ei ollut tietoa milloin toimitus tapahtuu. Sen ansioista käytin kirjastomme nettisivuja ja kappas, sehän on omassa kirjastossakin valikoimissa! Nyt vaan on lainassa, mutta jahka palautuu, niin mie saan sen :) Saattaapi olla, että kirja on vaikkapa Annalla lainassa :) Ainakin Annalla on ihania Emma Hardyn pipoja tehty!

14 kommenttia:

  1. Kivoja hattuja, minäkin olen uurastanut niiden parissa pari päivää :)) Valmiina 2 lierihattua uusimman ottobren kaavalla. Malli vain ei ole kotona, jotta voisin kuvata.

    Pilviähän minultakin löytyy jämäpaloina, täytyypä ehkä niitäkin käyttää, kiitos vinkistä!

    Noniin

    Ps. Hellettä luvassa ensi viikolla ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania hattuja :)

    Kesää odotellaan täälläkin kovasti.. huoh!

    Kiitos kirjavinkistä ;)

    VastaaPoista
  3. Kiva pilvihattu ja hauskoja nauhoja!

    VastaaPoista
  4. Mistäs arvasit että kirja on miulla ;)
    Juuri eilen mietin, että olisinko uusinut lainan ja huomasin, että siitähän olikin varaus :) Mutta kirja on siis tulossa siulle :)

    Ja tosi sööttis tuo ruskea-pilvi-hattu <3 Jotenkin ihanan retrohenkisen söpö!
    Ja ihanat housut! Tykkään niin noista eriväri-resoreista.

    VastaaPoista
  5. Kivoja juttuja taas, varsinkin nuo lippikset! :)

    VastaaPoista
  6. Kesää täälläkin ootellaan =) ja sorruin minäkin noihin Hanhelin nauhoihin. Jokohan sitä kohta itekin uskaltais kokeilla kesähatun tekoa. Ne muutama mitä oon tehny ei oo ollu lopputuleman mieleen.

    VastaaPoista
  7. Tosi kivoja ompeluksia!
    Kesää täälläkin odotellaan, että pääsis noita kesävaatteita kokeilemaan ihan käytännössä. :)

    VastaaPoista
  8. Tosi ihania nuo nauhat =)

    Kesää odotellaan myös täällä =(

    VastaaPoista
  9. KIITOS kommenteista! Aina niin ihana lukea näitä <3

    Noniin, noihin hattuihin tosiaan kyllä riittää tosi pienet palat! Lieri on suurin syöppö, mutta senkin voi tehdä kahdesta osasta.

    Mar3ngi, ollos hyvä :) Sitä en tiiä mistä sen sais sopuhintaan ostettua. Ite olin kyllä jo hilkulla tilata amazonista englanniksi, mutta tyydyn nyt kirjastoversioon.

    Jenni ja Tia :)

    Anna, Ihan vaan siitä kun Hardyn kirjaa kehuit, niin tuli heti mieleen, että siullahan se on :) Resoreista, mie oon vähän arka kokeilee erivärisiä noissa, mutta olikin tosi pirteä kokonaisuus! Varmasti jatkossakin tulee laitettua.

    Hilla :)

    Sanna, no hyvänen aika, varmasti uskallat! Ja ihan varmasti onnistuu!

    NorppaStiina, sanos muuta! Tällä vauhdilla on aika monella ens kesänä myytävänä uusia kesävaatteita...

    Kati, miepäs varmaan siulle huomenissa soittelen ;)

    VastaaPoista
  10. Ihanat hatut!

    Kyllä se kesä sieltä tulee, pakkohan sen on :)

    VastaaPoista
  11. Kivoja hattuja ja söpön väriset housut! Ja nuo nauhat on ihan ihquja!!
    Saisi se kesä jo tulla. Tässä aloittelen lomia ja mukavampi olis touhuta lämpimässä ja auringonpaisteessa:)
    Pitääpä tutkia löytyisikö tuota kirjaa meidän kirjastosta. Vaikuttaa hyvältä kirjalta, kun niin moni viittaa siihen blogeissaan.

    VastaaPoista
  12. Vautsi, tosi söpö lierihattu! Ja söpönen lippis :) Kumpa osaisi itekkin, Oon hakenut, vaan en oo löytänyt kaupoista mitään kivoja lierihattuja pojille. Vaan jos sää jatkuu tällaisena eipä tule tarvettakaan :/
    Toivottavasti nyt kuitenkin saatais vielä aurinkoista säätä..

    Pikaista paranemista toivottelen kovasti!
    Sairastelua täälläkin, yö menikin rattoisasti poukkoillessa kahden kamarin väliä, kun mies oli yövuorossa ja molemmat lapsukaiset heräilin tuon tuosta yskimään ja huutamaan tukkoista oloaan..huh, Onneksi nää on ohimeneviä.

    "kesä" terkuin:Tiina.S

    VastaaPoista
  13. Minulla on juuri tuo kirja lainassa ja siinä on kyllä tosi kivoja ja helppoja ompeluksia.


    Hyvin tyttövoittoista tosin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!