sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Housua, kassia, huivia

Vaihdoin koneisiin punaiset langat ja sitten tuli tietysti tehtyä kaikkia punaisia ompeluksia. Tällä viikolla olen tehny neljät perusjoustofroteehousutkin punaisina, mutta niistä nyt ei ole kuvaa. Ihan noita perushousuja, niillä on aina käyttöä.

Onnille tein myös punaiset trikoohousut. Olin tehny tämmöset kerran aikasemminkin, vaan niissä yhen päivän käytön jälkeen pyllysauma pyki rei´ille, siitä viisastuneena tein tuplavarmistukset. Ensin tikkasin peitetikillä sillain, kuin olen aikasemminkin trikoohousuihin tehny, vaan se ei tässä halpistrikoossa riittäny. Kevyesti venyttäen kangasta alkoi heti tulla reikiä. Ompelin sitten vielä peitetikillä toisinpäin yli, nyt sauman yli, en reunaa myötäillen. Ja se näyttäs toimivan! Housut oli koko päivän kovalla käytöllä pihalla ja ehjänä kesti. Olen tyytyväinen :) Nuo trikoohousut on kuitenkin kaiken kivoimmat viileämmillä kesäpäivillä.


Jos tuo sydän ketä ihmetyttää, niin jouduin pitää vauhtiviikarista kiinni, että kesti paikallaan. Ja miun kädet nyt ei ole kauhean edukseen kuvissa, niin peitin turhamaisuuttani koko käden (tai sen mitä siitä näkyi).

Meillä on tässä synttärihumua enempi ja vähempi. Onni täyttää juhannusaattona 3vuotta ja alkuviikosta on tytöillä ystävänsä synttärit. Tytöt vievät kaverille lahjaksi huivihatun niin tytölle itselleen kuin nukkevauvalle. Nuo huivit on kyllä niin ei-edukseen kun kuvaa noin ilman mallia. Mutta ehkä niistä jotain suuntaa näkee. Tuo toinen huivihattu on sitten kaupan jos ketä kiinnostaa ;) Tein ensin liian pienen, eli se on paras n.50-52 kokoiseen päähän :) Huivit saavat viedä "lahjakassissa" :) No tää lahjakassi on tarkoitettu kyllä ihan käyttöön, jos vaikka kirjastossa käy tms. niin tähän mahtuu muutama opus mukaan :) Tästä mie tykkään ite, pitänee noita kasseja tehdä nyt jokunen ihan omillekin. Ja itellekin!


Jossain aikasemmassa postauksessa näytin kuinka valmistuvassa viljelylaatikossa kasvaa hurrrrja dino. No nyt siellä on jo ihan pieniä alkuja salaatista, pinaatista ja ruohosipulista, nää kuvat on iteasiassa otettu joku päivä sitten, tänään otetuissa olisi ollut jo selvästi isommat alut! Toisessa laatikossa on samettikukan taimia, tosin se ei ole näissä kuvissa. Laatikot saivat myös punaisen värin pintaansa. Ja joo, on nuo jäävuorisalaatin alut saaneet jo kerran ilmalennonkin... Onni on vähän vikkelä.... Tuon ilmalennon seurauksena tosin Onnin ulkoilut oli ulkoiltu siltä päivältä!


9 kommenttia:

 1. Mä haluun kans tollasen viljelylaatikon!!! =)

  VastaaPoista
 2. Maija, on kyllä kätevä! Ja jotenkin miun makuun helppo ja simppeli. Ihan vaan tuommonen laatikko, ilman pohjaa. Pohjassa on sitä viira-kangasta, että kosteus pääsee läpi eikä homehdu. Etupihalla tosiaan samanlainen on kukkia varten :)

  Iikkis, kiitos :)

  VastaaPoista
 3. ihania juttuja! Mulla tuli mieleen noista trikoo ompelusrei'istä että muistathan vaihtaa neulaa koneeseen kun trikoita ompelet? :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja ompeluksia! Olet taas ollut ahkerana! :)

  VastaaPoista
 5. PunaPoski, Kiitos! On miulla jersey-neulatkin käytössä, tosin en mee taas takuuseen missä koneessa on mitäkin :-D Mutta tuo reikiintymisongelma on vaan tuossa yhessä, 3e/m, punaisessa trikoossa. Esim. Ikasyrin trikoiden kanssa ei mitään ongelmia :) Eli tuo kökkölaatuinen trikoo temppuilee.

  NorppaStiina, Kiitos :) Noita perusjuttuja on niin nopsa ommella. Tekis mieli kyllä keksiä joku isompi juttu, mihin saisi ihan ajan kanssa keskittyä. Mie vaan oon enempi tämmönen "nopeesti valmista" -tyyppi :-D

  VastaaPoista
 6. Voi mieletön miten siististi ommellut housut, taatusti kestää saumat paremmin kun on noin huolellinen. :)
  Hienot nuo huivitkin ja kassi ja tietty tuo upea viljelylaatikko!

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva idea tuo huivi lahjapussissa! Saaja on varmasti onnellinen ja tyytyväinen!

  VastaaPoista
 8. Miia, kiitos! Iteasiassa ne tosiaan on kestäny :) Tuolla tekniikalla tulee varmasti tehtyä noita lisää. Tykkään noista trikoopöksyistä tosi paljon näin kesäkeleillä. No okei, enempi kivemmat ois shortsit/caprit, mutta jos ei ihan niin lämpimät kelit ole :-D

  Anna, kiitos :) Oli ollut tyytyväinen lahjoihin päivänsankari :) Noita kasseja vois tosiaan tehä enemmänkin, etenkin tytöt tykkää noista. Tosin kyllä Onnillakin on suosikkikassi oranssi kärpässienikassi (inkeroiselta) ja punainen kukkapussukka (varpainjaloilta) :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!