maanantai 3. toukokuuta 2010

Aurinkoisen päivän tuotoksia

Tänään on ollut kyllä niin ihana ilma, että paljon ei sisällä malttanut olla. Päiväunien aikaan pieni pakko tosin. Tai no okei, ois pojan voinu laittaa rattaisiin koisaa ja ite rapsuttamaan nurmikkoa, mutta halusin ommella sen hetken. Ja sainkin noita roikkuneita projekteja valmiiksi muutaman :)

Aloitetaan Onnin veloureista. On pitkää ja lyhyttä. Tuo turkoosi oli vallan unohtunut, kunnes tapasin Annin sattumalta livenä ja ihastelin poikansa ihania turkooseja housuja. Noh, sitä samaa kangasta samasta paikasta tilattunahan on miulla itelläkin!! Joten tämän unohduksen muistamisen johdosta Onnilla on nyt turkoosit velourhousut sekä turkoosit velourcaprit :)

Vyötärölle tuli kumpiinkin taas Sampsukan merkit

Sisäsaumaan laitan aina takapuolelle jonkun merkin. Lähinnä, että muutkin osaa housut pukea lapsille oikeinpäin  :-D Nyt löysin kangaskaupasta kivaa ihan ohkasta kudottua puuvillanauhaa.

Keltaista joustofroteetakin oli vielä palanen, sen verran vielä jäikin, että yhden paidan teen lisää. Edellinen on vähän turhan väljä malliltaan, froteepaidan pitää olla nakki :-D Edelliset keltaiset housut laitoin jo etiäpäin, niissä oli kumpparit lahkeissa, missä ei sinänsä ole mitään vikaa siis, mutta meillä muksut diggailee enempi noita resoreita. Kuvassa asettelu ihan päin honkia, pitäisi kyllä ihan samanmittaiset lahkeet olla.


Tuunailtaviakin juttuja oli laatikossa. Ja on iteasiassa edelleen... Voi jestas, että mie olen huono tekemään noita roikkuvia töitä pois!! Nääkin on varmaan vuoden päivät roikkunu tuolla, jollei enemmänkin. Iteasiassa tuo paita tais tosiaan olla esikoiselle, mutta menee nyt keskimmäiselle... Ostin kirpulta tuon paidan. Muuten tosi hyväkuntoinen, mutta hihansuusta oli ommel purkeentunut. En jaksanu alkaa miettiä peitetikkiin oikeanvärisiä lankoja, joten laitoin vain resorit. Ei mikään suuri saavutus tuo korjaus ole, mutta toimii. Vielä jos tikkais vaikka suoralla tikillä ympäri, tuosta liitoskohdan yläpuolelta, niin tulisi lisää ryhtiä.

Bamse-paita on ollut body. Meillä ei enää 92cm koossa ole ollu vaippoja käytössä kellään (reilusti ennen 2v ikää kaikilla jääny vaipat kokonaan pois) ja Bamset oli ostettu jo keskimmäiselle. Silloin vedin vain saumurilla alareunan ympäri, että oli paita. No ei sitä tullu juur käytettyä, kun oli tökerön näköinen. Nyt sitten laitoin tuon resorin. Katotaan pääsisikö Onnilla käyttöön. Jos ei muuta, niin yöpaidaksi :)




Lupailin edellisen postauksen kommenteissa, että kirjoitan ohjetta semmoselle hatulle, mikä suojaa korviakin :) Yritän vaikkapa seuraavaan postaukseen semmosen saada aikasiksi! On kyllä tullu tosi hyvä mieli kun on saanu kuulla, että aiemman postauksen pipo-ohjeesta on ollut niin monelle hyötyä!!

9 kommenttia:

  1. Upean värisiä housuja.
    Ja hyvin tuunattu body. Pitäisi varmaan tuunata itsekin, meillä hajoaa hihansuiden resorit jostain syystä nopeasti. Helpostihan niistä tekaisisi pari kesäbodya.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että muistit turkoosin Leevin pöksyistä :) Tosi kivannäköiset tulikin, pitäisi ryhtyä etsimään lisää ko. turkoosia, kun meillä alkaa käydä ne prässihousut tosiaan pieneksi ja haluaisin niin kovasti seuraavassakin koossa moiset ;)

    Pitäisi ahkerammin tuunailla vanhaa, jotenkin sitä vaan tulee ommeltua uutta. Tai nyt ei ole tainnut ehtiä sitäkään :)

    Ihanan kesäisiä housuja tosiaan!

    VastaaPoista
  3. Ihania värejä!Ja hyvät tuunaukset. :)

    VastaaPoista
  4. Kivan värinen tuo turkoosi. Meillä on yhdet tuon väriset housut kans ja ovat kovassa käytössä :)

    VastaaPoista
  5. Turkoosi on meillä ihan must!
    Ihania ompeluksia, kuten aina:)

    VastaaPoista
  6. Ihanan värisiä, niin kesäisiä! :)
    Mistä olet turkoosia velouria ostanut?, pitäisi varmaan meillekin haalia palanen.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteista <3

    Jenni, :)

    Marita, mie olen myös esikoiselle pidentäny 122cm:siin valkoisiin peruspaitoihin hihoja sillä, että laitan pitkät resorit. Yleensä helmassa riittää pituus, mutta hihoista loppuu. Ja valkoisia siis siksi, että harvemmin löytyy muuten just oikeaa sävyä. Kuten ei tuossa vihreässäkään ole, mutta kun on kuviollinen muutenkin, ei niin paha miusta.

    Anni, hih, kun ees käyttäisi noita ns. vanhoja kankaita eikä vaan tilailis uusia :-D No, mutta kyllä niille aina joskus joku tarkoitus tulee. Ehkä :-D

    NorppaStiina, Onnin vaatekaapissa on kyllä väriä, ei varmaan semmonen ihan perinteinen pojan vaatekaappi ole :-D

    vupii, tuo on kyllä kiva. Menee nyt keväälläkin, vaikka ajattelin, että olisi syksyn väri. Eilen oli Meandin ruskean kissapaidan kanssa ja kanttien turkoosi kävi just noihin housuihin!

    piiri pieni pyörii, mie en sinisestä niin diggaile, mutta juurikin tuo turkoosi on ihan tosi jees miustakin!!

    Tia, :)

    Mia, tuo turkoosi velour on joskus talvella tai viime syksynä ostettu LastenMetsolasta. Vai olikohan kuitenkin KangasMallasta. Hmm... voi olla kyllä ennemminkin KangasMalla!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!